Utánpótlás: jöhet a Final4!

A DVSC SCHAEFFLER serdülő és ifjúsági csapata is pályára lép a hétvégén az I. osztályú korosztályos bajnokság négyes döntőjében.

Minden dicséretet megérdemelnek klubunk utánpótlás játékosai, hiszen a serdülők és az ifjúságiak mezőnyében is második helyen zártak a Keleti csoportban, s ezzel beverekedték magukat az ország négy legjobb csapata közé. A Final Four-t szombaton és vasárnap Rácalmáson rendezik, s mindkét csapatunk a Nyugati csoportot megnyerő (az ifiknél százszázalékos teljesítménnyel) Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen lép pályára.

„Kétségtelen, hogy a NEKA a korosztály legerősebb csapata, ráadásul az Akadémián egész évben együtt készülnek a játékosok, s ez is előnyt jelent – fogalmazott Győrvári Viktor a DVSC SCHAEFFLER ificsapatának mestere. – Azt szokták mondani, hogy egy ilyen négyes döntőben, ahol egy-egy meccsen dől el minden, bármi előfordulhat, így természetesen mi is megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy éremmel térjünk haza. A lányok felkészültek a feladatra, nagyon akarják a sikert, majd eldől, hogy ez mire lesz elég.”

Az ifjúságiaknál a DVSC SCHAEFFLER–NEKA párharc mellett a másik ágon a keleti első Fradi a Győr ellen játszik.

A serdülőknél is magabiztosan abszolválta a négyes döntőbe jutást a Loki, s a fiatalabbakra is hasonlóan nehéz kihívás vár az akadémia együttese ellen.

„A lányok a négy közé jutással már elérték a kitűzött célt, a Final Four a ráadás, a hab a tortán – kezdte mondandóját a serdülők edzője, Márián Blanka. – Fontos, hogy ne izgulja túl a csapat a meccseket, azt próbálom beléjük sulykolni, hogy ez a két nap életre szóló élményt jelent mindenkinek. Küzdjenek, harcoljanak, játszanak, s ha azt látom, hogy mindent megtettek, akkor az eredménytől függetlenül elégedett leszek velük!”

A serdülőknél meglepetésre nem jutott be a négy közé a Győr, így a másik ágon FTC–Szombathely elődöntőt rendeznek.

A FINAL FOUR (RÁCALMÁS) PROGRAMJA

MÁJUS 25, SZOMBAT
Serdülő elődöntők
11.00:  Szombathelyi KKA–FTC 
13.00:   DVSC SCHAEFFLER–NEKA     
Ifjúsági elődöntők
15.00:  DVSC SCHAEFFLER–NEKA     
17.00:  Győr–FTC 

MÁJUS 26, VASÁRNAP
10:00: Serdülő bronzmérkőzés
12.00: Ifjúsági bronzmérkőzés
14.00: Serdülő döntő
16:00: Ifjúsági döntő

Támogatóink