Utánpótlás: közeleg a bajnoki rajt

Hat utánpótláscsapatunk indul az országos utánpótlás bajnoki rendszer valamelyik osztályában.

A legkorábban az I. osztályú ifjúsági, illetve serdülő bajnokságban rajtoló csapataink kezdik el a szezont. A serdülők, akiket ebben a szezonban Márián Blanka irányít szeptember 1-én, szombaton 14 órakor a Kézilabda Sportakadémia Budapest vendégeként lépnek pályára, míg a Győrvári Viktor által felkészített ifik egy nappal később, szeptember 2-án vágnak neki a bajnokságnak, ugyancsak a fővárosban a Csepel DSE vendégeként.

Az I. osztályú, kiemelt bajnokság lebonyolítási formája nem változott, azaz mindkét korosztályban két 14 tagú csoportra (Keleti és Nyugati csoport) osztották a mezőnyt, az alapszakasz végén a csoportok első két-két helyezettje kerül a Final Fourba.
Második számú ifjúsági csapatunk az előző szezonban Milánik Zoltán irányításával megnyerte a III. osztály Észak-keleti csoportját, így a lányok feljebb léptek, s a II. osztályú bajnokság Keleti csoportjában szerepelnek. Első meccsükön, szeptember 12-én, szerdán a Hódmezővásárhelyt fogadják a Hódosban.

A Köstner Vilmos által felkészített ifi III. a III. osztály Észak-keleti csoportjában szerepel, szeptember 16-án, vasárnap a Vitka SE otthonában, Vásárosnaményben kezdik meg a bajnokságot.

A serdülőknél a DVSC SCHAEFFLER II. és a DVSC SCHAEFFLER III. egyaránt a III. osztályú bajnokság Észak-keleti csoportjában szerepel majd. Mindkét együttesünk szeptember 16-án, vasárnap kezdi meg szereplését.

A korosztályok bajnoki rajtja előtt részletesen bemutatjuk valamennyi utánpótlás csapatunkat.

Támogatóink