Utánpótlás: serdülő siker, ifi vereség

A csabai rangadókon a fiatalabb korosztály fontos két pontot szerzett, az ifik súlyos vereségbe szaladtak bele, ráadásul Poczetnyik Luca súlyos sérülését szenvedett.

Fotó: Antal János

A DVSC SCHAEFFLER mindkét I. osztályú bajnokságban szereplő korosztályos csapat rangadót játszott Békéscsabán, hiszen a lila-fehérek a serdülőknél és az ifjúságiaknál is a négyes döntőbe jutásért küzdenek.
A debreceni serdülők a meccs elején lépéselőnybe kerültek, s bár leszakítani nem sikerült a vendéglátókat, végig kézben tartották a mérkőzést. A Békéscsaba az első játékrész végén, illetve a második elején hétgólos hátrányból kapaszkodott vissza kétegységnyire, ennél közelebb azonban nem jutott, így Márián Blanka csapata fontos két pontot szerzett. A Final Four-ba jutás szempontjából továbbra is a Dabas elleni idegenbeli meccs lehet a kulcs, s persze a kötelezőket hozniuk kell serdülőinknek.

Az ifjúságiak mérkőzése számunkra nagyon rosszul kezdődött, pillanatok alatt elhúztak 7–1-re a hazaiak, ennél is nagyobb baj, hogy egy durvább szabálytalanság után Poczetnyik Luca megsérült. (Azóta kiderült, hogy Luca térdében elszakadt az elülső keresztszalag és a porc is leszakadt.) A sérülés még jobban megzavarta a debreceni lányokat, hamar kiderült, hogy ezen a délutánon nincs esélye fiataljainknak. Félidőben már tíz góllal vezetett a Békéscsaba, innen pedig már nem volt visszaút. Vannak olyan napok, amikor semmi sem sikerült egy csapatnak, ilyen volt ez a szombat ifistáink számára. 

Poczetnyik Lucának mielőbbi felépülést kívánunk!

A vereség ellenére a DVSC SCHAEFFLER továbbra is lépéselőnyben van a négyes döntőbe jutásért vívott harcban, ám több botlás valószínűleg már nem fér bele!

SERDÜLŐ I. OSZTÁLY, KELETI CSOPORT
BÉKÉSCSABAI INKSE–DVSC SCHAEFFLER 25–27 (12–17)
DVSC: Fekete Zs., Kovács N. (kapusok) – Balogh R., Csernyánszki L. 6, Tokaji E., Silye N. 2, Vida V. 1, Bákonyi L., Poczetnyik D., Rácz P. 2, Kelemen D. 1, Fodor V. 2, Makó Z. 3, Panyi A. 10. Edző: Márián Blanka
 
IFJÚSÁGI I. OSZTÁLY, KELETI CSOPORT
BÉKÉSCSABAI INKSE –DVSC SCHAEFFLER 38–24 (19–9)
DVSC: Szabó Dóra, Bágyi S.. (kapusok) – Poczetnyik L., Haja D. 1, Török L. 4, Vámosi P. 7, Sápi B., Budai F. 1, Petrus M. 2, Eszenyi B. 3, Sápi G. 2, Silye N., Csernyánszki L. 1, Panyi A. 3. Edző: Győrvári Viktor

Támogatóink