Utolsó nekirugaszkodás!

Az MTK Budapest otthonában zárja a 2017/18-as bajnokságot a DVSC-TVP.

Mindkét oldalon úgy vélik, hogy több volt ebben a szezonban, sok mérkőzés múlt apróságokon, s ezek az apróságok kellettek volna a jóval eredményesebb szerepléshez. A Dunaújváros és a Kisvárda elleni hazai, valamint a Fehérvár elleni idegenbeli döntetlen mindenképpen jó eredménynek számít, ám akadnak olyan eredmények, amelyek miatt Golovin Vlagyimir okkal bosszankodott.
A kék-fehérek az elmúlt hétvégén a Vasas ellen szereztek két pontot, s már matematikailag is bebiztosították NB I-ben maradásukat. Ha feltételezzük, hogy a záró fordulóban a Békéscsaba nem szerez pontot Győrben, akkor az MTK számára már a helyezéseket illetően sincs tétje a meccsnek, ám abban biztosak lehetünk, hogy a fővárosiak is szeretnének szép emlékekkel pihenőre térni.

A két csapat február 2-án lejátszott debreceni találkozóján nagy csatában szereztük meg a két pontot. A 30–27-re megnyert meccsen a 11 találatig jutó Karnik Szabina volt a mezőny legeredményesebb játékosa, míg nálunk is a balkezesek vitték a prímet. Anna Punyko hétszer, Csáki Viktória és Varsányi Nóra egyaránt négyszer, míg Hajduch Csenge egyszer volt eredményes. A 16 gólt jegyző kvartettből Punyko most nem szerepelhet, mint ahogy Karina Jezsikava sincs még teljesen rendben, így nélkülük lép pályára a záró fordulóban a Loki.

– Pénteken a Kisvárda elleni meccsen nem sikerült megszereznünk a két pontot, így az MTK ellen mindenképpen nyernünk kell – mondta Csáki Viktória. – Ősszel nem játszottunk igazán jól az MTK ellen, most összeszedettebb teljesítményre lesz szükségünk, csapatként kell a kék-fehérek fölé kerekednünk. Régen tudtunk utoljára nyerni az MTK otthonában, ez is motivál minket, de a legfontosabb, hogy így együtt még egyszer utoljára megmutassuk, mit tudunk!

Az MTK Budapest–DVSC-TVP mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Népfürdő utcai Elektromos Sportcsarnokban, a két játékvezető Bócz László és Wiedemann Viktor lesz majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink