Válogatott kitérő(k)

A DVSC SCHAEFFLER öt játékosa töltötte a múlt hetet hazája válogatottjával.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Az európai szövetség által kijelölt hivatalos válogatott időszakban megfogyatkozott csapatunk kerete, hiszen öten kaptak meghívót az összetartásokra, mérkőzésekre.

Kovács Anna a magyar A-válogatottal készült Győrben, s pályára is lépett a csapat két Montenegró elleni felkészülési mérkőzésein. A mieink a pénteki első találkozót 29–25-re megnyerték, jobbátlövőnk három góllal vette ki a részét a sikerből.  Szombaton visszavágtak a montenegróiak, hiszen ezúttal ők nyertek 23–19-re. Ezen a találkozón az ötgólos Kovács Anna a magyar együttes egyik legjobbjának bizonyult.  Montenegró válogatottjában mindkétszer pályára lépett Jelena Deszpotovics, aki irányítóként kapott szerepet, s jól is teljesített, szombaton egy gólt szerzett.

A junior világbajnok Tóvizi Petra ezúttal a magyar B-válogatott edzőtáborába kapott meghívót. Ez a csapat is Győrben gyakorolt, ám hivatalos meccset nem játszott
„Nagyon örülök, hogy ott lehettem a válogatott edzőtáborában – mondta Tóvizi Petra. – Persze még ebbe a ritmusba is bele kell rázódni, így nem volt könnyű hét. Nem is fizikálisan, hanem inkább fejben volt fárasztó, hiszen rengeteg új dolgot kellett észben tartanom. Új környezetben edzettem, más edzői szemszögből is meghallathattam tanácsokat, új embereket ismerkedhettem meg, s ez a fejlődésemet szolgálja. Pozitív tapasztalatokkal tértem haza és vágtam bele újra a munkába.”

Irányítónk Lotte Grigel a dán válogatottban szerepelt a hazai rendezésű Golden League tornán, melyen rangos mezőny gyűlt össze, hiszen a házigazdákon kívül ott volt az Eb-címvédő norvég, a világbajnok francia és a jó erőkből álló lengyel válogatott. A dánok a megfiatalított francia együttes ellenigyőzelemmel kezdtek, aztán a folytatásban kikaptak a norvégoktól és a lengyelektől, így a harmadik helyen zártak.

Madalina  Zamfirescu Bukarestben készült hazája válogatottjával. A két részre osztott keret két felkészülési meccset játszott a lengyel B-válogatott ellen. Madi a román B-csapatban kapott helyett s öt gólt szerzett a lengyelek ellen 26–26-os döntetlennel végződő meccsen

Támogatóink