Válogatott: könnyed siker, közel a csoportelsőség!

Öt DVSC SCAHEFFLER-játékossal a fedélzeten nyert magabiztosan Portugáliában a magyar női válogatott az Eb-selejtező utolsó előtti fordulójában.

A hat debreceni kerettag közül Bordás Réka, Hornyák Dóra, Planéta Szimonetta, Tóviz Petra és Vámos Petra került be Portugáliában a meccskeretbe, ahogy az várható volt a Szemerey Zsófi betegsége miatt behívott Csapó Kyra ezúttal csak a lelátóról szurkolt a társaknak. 

A kezdőcsapatban három DVSC SCHAEFFLER-játékos, Baba, Dodó és Vamosz kapott helyett, s Hornyák Dóra szerezte a meccs első gólját. A tökéletestől messze volt a mieink játéka, de a jó védekezésének és az extrát produkáló Janurik Kingának köszönhetően folyamatosan nőtt a magyar együttes előnye, szünetig ötgólosra nőtt a különbség.

A folytatásban is az történt a pályán, amit a mieink akartak Janurik parádézott a kapuban jól védekeztünk, s bér támadásban sokat hibáztunk, így sem volt gond. A magyar válogatott végül 12 góllal nyert, s ezzel már matematikailag is Eb-résztvevő, s ha vasárnap, Győrben legyőzi Szlovákiát csoportelsőként jut ki a kontinensbajnokságra.

PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 18–30 (9–14)

Loule 1000 néző. V: Ciulei, Stanescu (románok)

MAGYARORSZÁG: Janurik – Lukács V. 3, Háfra N. 3, Bordás, Hornyák D.2, Vámos P., Schatzl Nadine 3. Csere: Szikora (kapus), Planéta 3, Kuczora 7 (6), Tóvizi, Kácsor 1, Kovács Anett 5, Márton G. 1 Pál T. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink