Válogatott: könnyed vasárnap

Simán nyert Olaszországban a két DVSC SCHAEFFLER játékossal felálló magyar válogatott, s Jelena Deszpotovics is magabiztos siker részese volt a montenegrói együttes tagjaként.

Tóvizi Petra mellett Triffa Ágnes is tagja volt a vasárnap Lignanóban pályára lépő magyar válogatottnak. Az Eb-selejtezők második fordulójában pillanatnyi kétség sem férhetett a magyar csapat sikeréhez. Triffa Ági jól védett, Tóvizi Petra pedig három góllal és remek játékkal vette ki a részét az olaszok ellenni 30–10-es győzelemből. (Bordás Réka nem utazott el a válogatottal Olaszországba.) Ugyanebben a csoportban Montenegró válogatottja Litvániában lépett pályára, s nyert a papírformának megfelelően 32–24-re. Jelena Deszpotovics háromszor volt eredményes. Két kör után a magyar és a montenegrói együttes négy-négy ponttal áll a csoport élén.

Közel volt a bravúrhoz az Oguntoye Viktóriát is soraiban tudó szlovák válogatott, amely Galgócon (Hlohovec) fogadta Szerbiát. A vendégek az Érden játszó Jelena Lavko időntúli hetesével nyertek 27–26-ra.  A szlovák csapat legeredményesebb játékosa az ugyancsak Érden kézilabdázó Bízik Réka volt 11 góllal. A DVSC SCHAEFFLER következő bajnoki meccsét október 9-én, Érden játssza, azaz Ogu fontos tapasztalatokat szerezhetett a leendő ellenfélről.

Csapatunk válogatottjai hétfőn, illetve kedden térnek vissza Debrecenbe, így a héten már teljes kerettel készülhet a DVSC SCHAEFLER.

Támogatóink