Válogatott: magabiztos siker négy Loki-játékossal!

Négy DVSC SCHAEFFLER kézilabdázó lépett pályára a portugálok elleni Eb-kvalifikációs csoportmeccsen, amelyet magabiztosan nyertünk meg.
 

A debreceni csapat négy játost is delegált a magyar válogatottba a portugálok elleni Eb-selejtezőn. Az olimpián is szerepelt Vámos Petra és Bordás Réka a kezdőcsapatban kapott helyet az új szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir bemutatkozó meccsén, amelyen a dinamikusan fejlődő, az európai középmezőnyhöz egyre közelebb jutó portugál válogatott volt a mieink ellenfele.

A hullámzó első félidőben többször is ellépett négy góllal a magyar együttes. Tóvizi Petra a 14. percben, Bordás Réka kiállítása miatt került először pályára, s ha már ott volt, mindjárt első labdaérintésből gólt is szerzett, amelyet a szünetig megtoldott még eggyel. A portugálok remekül tartották magukat az első félidőben, mindössze kétgólos volt az előnyünk harmincpercnyi játék után (17–15), amelyet a folytatásban ledolgoztak a vendégek. Vámos Petra találata adta meg a jelet a rohamra, amely megroggyantotta a luzitánokat, egy hat nullás rohammal el is dőlt a mérkőzés. Egy Vámos Petra-Bordás Réka összjáték után kiharcolt büntető után vezettünk először tíz góllal (28–18), majd a hajrában 1029 nap, 2018 december 12. után újra válogatott meccsen léphetett pályára Planéta Szimonetta. S ha már ott volt, mindjárt lőtt is egy bombagólt.

Magyarország a második félidei kiváló játékának köszönhetően végül magabiztosan győzött tíz góllal 34–24-re.

EB SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT, 1 FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 34–24 (17–15)

Érd, 1000 néző: V: Kulovic, Skaljic (bosnyákok)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V 6., Háfra N. 3, Tomori, Bordás, Vámos P. 1, Márton G. 2 Csere: Janurik (kapus) Klujber 9 (4), Tóvizi 3, Kácsor 5, Tóth E. 2, Kovács Anett 2, Schatzl Nadine, Planéta 1, Lakatos R. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Támogatóink