Válogatott: továbbjutás csoportelsőként

Hat debreceni játékos is pályára lépett az utolsó csoportmérkőzésen, amelyen a magyar válogatott hat góllal legyőzte Szlovákiát, így csoportelsőként jutott ki az Európa-bajnokságra.

Az utolsó csoportmérkőzésre mind a hat debreceni játékost, Bordás Rékát, Csapó Kyrát, Hornyák Dórát, Planéta Szimonettát, Tóvizi Petrát és Vámos Petrát is nevezte Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a meccskeretbe.

A kezdőcsapatban a portugálok elleni mérkőzéshez hasonlóan három DVSC SCHAEFFLER-játékos kapott helyet, de Planéta Szimonetta is már a második percben a pályán volt, igaz ekkor még csak egy támadás erejéig. Nehezen lendültek bele a mieink a játékba, nagyjából tizenkét percig jól tartotta magát a sok volt, vagy jelenlegi Magyarországon játszó játékossal felálló szlovák válogatott. A félidő második felében már kinyílt az olló, Szikora Melinda védéseinek is köszönhetően  hétgólos magyar vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrészben Golovin Vlagyimir igyekezett még inkább forgatni csapatát. Habár volt kilenc gól is a két együttes között, az utolsó tíz percben zárkózott északi szomszédunk, végül hatgólos győzelmet aratott a magyar válogatott. A hajrában Csapó Kyra és Tóvizi Petra is lehetőséget kapott, így elmondható, hogy mind a hat benevezett debreceni játékos pályára lépett az utolsó csoportmérkőzésen. 

A magyar válogatott az esti, Spangyolország–Portugália találkozó eredményétől függetlenül csoportelsőként jutott ki a novemberi Európa-bajnokságra! 

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 25–19 (16–9)
Győr, 3000 néző. V: Kijauskaite, Zaliene (litvánok)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 4, Háfra N. 2, Bordás 1, Hornyák D. 1, Vámos P. 2, Schatzl Nadine 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Kuczora 5 (2), Planéta 1, Klujber 2, Helembai 1, Kácsor 2, Faluvégi 1, Pál T., Tóvizi. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink