Válogatottakkal erősítünk

Tíz játékosunk hosszabbít, öt távozik a szezon végén, két válogatott kézilabdázóval és egy hazatérő debreceni neveléssel erősít a DVSC-TVP.

sajto

A 2015/16-os szezon befejezése után öt játékosunk távozik. Slakta Petra, Szilágyi Ágnes és Víg Vivien az MTK-ban folytatja pályafutását, Karnik Szabina és Kudor Kitti pedig Dunaújvárosba igazol. Közülük Szilágyi Ágnesnek, Karnik Szabinának és Kudor Kittinek kínált új szerződést a DVSC Kézilabda Kft. Szili új kihívást és új impulzusokat keresett, ezért választotta a fővárost, míg Szabinát és Kittit a nemzetközi kupaszereplés lehetősége vonzotta Újvárosba. Játékosaink hosszas mérlegelés és számos egyeztetés után, hozták meg a számukra is nehéz döntést, de úgy érezték, hogy olyan lehetőséget kapnak, amelyet nem szeretnének elszalasztani.

A jobbszélre a debreceni nevelésű, egykori válogatott Csáki Viktória érkezik, aki jelenleg a Fehérvár KC játékosa, vele kétéves szerződést kötöttünk. A belső posztokra két külföldi válogatott kézilabdázót igazoltunk. Az egyik, a 27 éves orosz válogatott kerettag, balkezes jobbátlövő Anna Punko, aki jelenleg a Rosztov Don játékosa. A másik játékos, egy, az orosz bajnokságban játszó, válogatott, jobbkezes átlövő-irányító, akinek nevét, jelenlegi szerződésének egy pontja miatt, május végéig nem hozhatjuk nyilvánosságra. Mindkét új légiós egy plusz egyéves megállapodást írt alá.

Így a következőként fest majd a DVSC-TVP 2016/17-es kerete.

A kapuban marad a Lajtos Nóra, Horváth-Pásztor Bettina duó, mögöttük ott lesz a sérüléséből felépülő Kiss Bernadett. A jobbszélen Varsányi Nóra és Csáki Viktória szerepel majd, jobbátlövőként Anna Punko és az előbb említett, egyelőre nem nevesíthető válogatott játékossal számolunk, aki irányítóként is bevethető lesz. Mellette irányítóként Marija Garbuz és Marincsák Niki szerepelhet majd. Bobana Klikovac és Sirián Szederke marad a két beálló, Siska Pálma és Jelena Deszpotovics lesz a két balátlövő. A balszélre Kelemen Éva mellé még keresünk egy magyar játékost, de előfordulhat, hogy házon belül találjuk meg Vica váltótársát.

Rajtuk kívül a tervek szerint négy-öt fiatal játékosunk is a felnőtt kerettel kezdi meg a 2016/17-es szezont.

Támogatóink