Vámos Mira aranyéremmel érkezik Debrecenbe!

A DVSC SCHAEFFLER nyáron szerződtetett játékosa, Vámos Míra, az olimpiára készülő Vámos Petra húga 2 gólt szerzett a döntőben, Magyarország két év után újra junior Eb-aranyérmes!!
Fotó: MKSZ/Cseh Péter

Csapatunk öt új szerzeménye már csatakozott a csapathoz, Vámos Míra igazoltan hiányzott az első hétről, ugyanis a magyar válogatott tagjaként a Szlovéniában rendezett junior Európa-bajnokságon vett részt.

Ifjabb Kiss Szilárd szövetégi edző csapata imponáló mérleggel jutott be a szlovéniai kontinenstorna fináléjába, ellenfelei még megszorítani sem tudták a magyar korosztályos válogatottat. A mieink a csoportban sorrendben Romániát, Csehországot és Norvégiát verték, majd a középdöntőben Franciaországot és Horvátországot, majd az elődöntőben Svédországot győzték le magabiztosan. Igazából egyetlen ellenfél sem tudta komolyan megszorongatni a magyar válogatottat.

Az oroszok ellen döntőt is jól kezdte a magyar csapat, hamar előnybe kerültek a mieink. Vámos Mira a 10. percben lépett pályára, s hamarosan be is talált, az ő góljával vezettünk 9–5-re. Jól játszottak a mieink, s főleg a jó védekezésnek és Bukovszky Anna remek kapusteljesítmények köszönhetően folyamatosan nőtt a különbség. Mira is aktív volt, újabb találatával először lett ötgólos a magyar előny, de félidő hátralevő részében kiharcolt egy hétméterest és adott gólpasszt is. Harminc perc után 17–11-re vezetett a remekül játszó magyar együttes.

A folytatásban sem változott a trend, hiába próbálkoztak az oroszok, nem csökkent a különbség, sőt már kilenc egységnyivel is vezetett Magyarország. Bőven belefért egy kisebb megtorpanás (hullámvölgynek azért nem neveznénk), ráadásul hamar visszatalált a helyes útra a magyar csapat és az 51. percben már tíz góllal vezetett (28–18). A döntő végjátéka inkább emlékeztetett gálameccsre, mint öldöklő csatára, nem is csoda, hiszen a celjei csarnokban mindenki tudta, hogy eldőlt az aranyérem sorsa. A több mint száz magyar ünnepelt a lelátón, ifjabb Kiss Szilárd pályára küldte minden játékosát, Magyarország százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az Eb-t.

Vámos Mira csakúgy, mint két esztendeje a nővére Petra, junior Európa-bajnokként érkezik Debrecenbe! Petra azóta már az olimpia vasárnapi rajtjára készül….

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 31–22 (17–11)

MAGYARORSZÁG: Bukovszky Anna, Németh Kata, Zsigmond Panna (kapusok), Farka Johanna 7, Kajdon Blanka, Ferenczy Diana 5-5, Kukely Anna, Koronczai Petra 4-4, Vámos Mira 2, Ballai Borbála, Mérai Maja, Faragó Luca, Juhász Gréta 1-1, Világos Diána, Mlinkó Zsófia, Bánhidid Barbara. Szövetségi edző: Ifjabb Kiss Szilárd

Támogatóink