Vámos Míra: nyaralás helyett vb

„Tudjuk, hogy milyen Eb-t nyerni, de világbajnokok is szeretnénk lenni!”

A magyar női juniorválogatott az előző hétvégén, Siófokon Románia, Angola és Dél-Korea legyőzésével nyerte meg a Négy Nemzet Tornáját, s a szintén a szlovéniai vb-re készülő ázsiai csapat ellen játszotta csütörtökön utolsó felkészülési mérkőzését. A balatonboglári NEKA-csarnokban megrendezett meccsen 32 –19-re nyertek a mieink, a DVSC SCHAEFFLER balszélsője, Vámos Míra – aki a tornán 15 találatával a magyar együttes legeredményesebb játékosa volt – ezúttal két gólt szerzett. A magyar keret tagjai a szombat délelőtti edzés után még kaptak egy rövid pihenőt, legközelebb hétfőn találkoznak, kedden pedig már elindulnak Celjébe, a vb helyszínére, ahol június 22-én, szerdán este lejátsszák első csoportmeccsüket.

„Jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem játékban fejlődtünk, s az erőnléti munkával sem volt gond – beszélt Vámos Míra az elmúlt hetekről. – Tavaly, ugyancsak Celjében megnyertük az Európa-bajnokságot, de tisztában vagyunk vele, hogy a vb más, mint egy Eb. A 2021-es aranyérem magabiztosságot adhat, de nem ebből fogunk kiindulni. Meccsről-meccsre készülünk.”

Míg a debreceni csapattársak pihennek, Míra nyaralás helyett edzőtáborban töltötte az elmúlt heteket.

„Nehéz, fárasztó volt a szezon, de cseppet sem bánom, hogy a strand helyett edzőtáborban voltam – folytatta balszélsőnk. – Ahogy közeledik a rajt, egyre izgatottabbak vagyunk, várjuk a világbajnokságot. Jó, hogy a magyar határtól nincs túl messze Celje, tavaly is tapasztaltuk, hogy milyen nagy segítséget jelenthetnek a szurkolók, s a Sport TV is közvetíti majd a meccseinket, ez plusz motiváció. Tudjuk, hogy milyen Eb-t nyerni, de világbajnok is szeretnénk lenni!”

A női junior válogatott programja a szlovéniai világbajnokságon:
2020-es női junior (U20) világbajnokság, Szlovénia, Celje 

Június 22., szerda
20.30: Magyarország–Egyiptom

Június 24., péntek
16.30: Magyarország–Amerikai Egyesült Államok

Június 25., szombat
14.30 Magyarország–Lengyelország

A középdöntő játéknapjai: június 26., 27., 28.
Negyeddöntők: június 30.
Elődöntők: július 1.
Bronzmérkőzés és döntő: július 3.

A Sport Televízió a magyar válogatott valamennyi mérkőzést élőben közvetíti

Támogatóink