Vámos Petra: a legfiatalabb kerettag boldogsága

Második világversenyére készül Vámos Petra, aki a 2019-es világbajnokság után ismét Japánban bizonyíthat címeres mezben.

Még két éve sincs, amikor a Szent István SE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzésen pályára lépett egy izgatott tinédzser. Vámos Petra 2019. augusztus 29-én, Monoron, a Városi Sportcsarnokban játszotta első felnőtt NB I-es mérkőzését, hogy aztán alig három hónappal később már a válogatottal készüljön a világbajnokságra. Petra villámkarrierjének újabb fontos mérföldköve előtt áll, hiszen bekerült a tokiói olimpiára nevezett 15 tagú válogatott keretbe.

„Igazság szerint belegondolni sem mertem, hogy mi lenne, ha bekerülnék a szűkített keretbe, éppen ezért nehéz volt felfogni, amikor kiderült, hogy ott lehetek Tokióban – idézte fel az elmúlt napok legfontosabb eseményét Vámos Petra. – Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon szerepelhetek az olimpián!”

Bizony, Petra a magyar keret legfiatalabb tagjaként utazhat az ötkarikás játékokra. A magyar válogatott jelenleg Siófokon készül a nagy megmérettetésre, ahol ma 18 óra 15 perckor Montenegró ellen játszik tesztmérkőzést.

„Túl vagyunk a felkészülés legkeményebb részén, sokat edzettünk Balatonbogláron, majd Székelyudvarhelyen is – folytatta Petra. – Székelyföldön nagyon jól érzetük magunkat egy egészen különleges közegben. Már jártam korábban arrafelé, mégis elképesztő volt megélni azt a szeretetet és kedvességet, amit kaptunk a helybéliektől! Siófokon a hazai felkészülés utolsó szakasza vár ránk, a három edzőmeccsen élesben tudjuk tesztelni azokat az elemeket, amelyeket eddig gyakoroltunk és finomíthatjuk a taktikát. Nehéz csoportba kerültünk az olimpián, ezért fontos, hogy erős ellenfelek ellen gyakoroljunk, erre most lehetőségünk lesz Montenegró és Brazília ellen.”

Támogatóink