Vamosz, Loki!

Hatalmas csatában, Vámos Petra dudaszóban lőtt góljával szereztünk fontos két pontot Kisvárdán.

Fotó: kisvardaikc.hu

Ilyen meccsre számítottunk, mégis nehéz volt átélni, végigszurkolni a helyszínen. Idegesen kezdett mindkét csapat, a negyedik percben egy-egy gólnál jártak a felek. Aztán a remekül védő Mátéfi Dalma vezérletével és Bouti Fruzsina eredményességének köszönhetően 6–4-re vezetett a Kisvárda. Aztán összeállt a védekezésünk, Anca Giegerich is bemutatott néhány bravúrt, így átvettük a vezetést (7–9), s szünetig akár növelhettük volna az előnyünket, de Mátéfi ismét remekelt, s mi is belehibáztunk a kulcspillanatokban.

A gólszegény első félidő után őrült rohanás kezdődött szünet után. Mindkét csapat hatalmasat küzdött, s mindkét oldalon akadtak extra egyéni teljesítmények. Mariana Costa és Petrus Mirtill biztos kézzel lőtte be helyzeteit a szélekről, Tóvizi Petra is nagyon hatékony volt, Kovács Anna is lőtt két fontos gólt, s Anca Giegerich is betalált. A mérleg nyelvét azonban Vámos Petra jelentette.

Az első játékrészben két gólt szerzett, a 46. percben háromnál járt. Végül kilencszer volt eredményes. Válogatott irányítónk a hajrában a vállára vette a csapatot, nem tudott vele mit kezdeni az ellenfél.

Belül jártunk az utolsó tíz másodpercen, 27–27 állt az eredményjelzőn, s támadtunk a győzelemért. Vamosz három másodperccel a vége előtt középről, talajról kilőtte az egyenes felsőt. Mire földet ért a ficakból lepattanó labda megszólalt a duda, véget ért a meccs. Kezdődhetett az ünneplés a csapatot elkísérő harminc szurkolóval együtt.

Vamosz, Loki!

KISVÁRDA MASTER GOOD SE–DVSC SCHAEFFLER 27–28 (9–11)
Kisvárda 500 néző. V: Paska, Vastag.

KISVÁRDA: MÁTÉFI D. – Udvardi 1, Karnik Sz. 2, T. RADOJEVICS 8 (6), DOMBI L 7., Siska 3, Mérai. Csere: Mészáros-Mihállfy, Juhász G. 2, BOUTI 4, Dombi K., Sztamenics. Edző: Bakó Botond
DVSC: GIEGERICH 1 – Arany, Jezsikava 3 (2), Bordás 1, Planéta 1, VÁMOS P. 9, PETRUS 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Hornyák D., Szabó N. 1, M. COSTA  2, Kovács Anna 2, Poczetnyik L. 1, TÓVIZI 4. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–1. 14. p.: 6–4. 22. p.: 7–9. 27. p.: 8–11. 37. p.: 13–13. 44. p.: 18–17. 51. p.: 22–23. 59. p.: 26–26. 
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

 

MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Az egy pontra rászolgáltunk volna, de a sportban ilyen nincs. Vámos Petrával nem tudtuk mit kezdeni, igazi vezér volt, bebizonyította, hogy nem véletlenül a válogatott első számú irányítója. Csapatom mindent kiadott magából, le a kalappal a lányok előtt.
Szilágyi Zoltán: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, remek teljesítményt nyújtott a Kisvárda. A végjátékban szerencsénk is volt, de a lányok dicséretet érdemelnem, mert nagyot küzdöttek. Az elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk a ziccereket. Támadójátékban a távoli zónákból való befejezésekkel van problémánk. Vámos Petra felvállalata a felelősséget és a végjátékban nagyon fontos gólokat szerzett

Támogatóink