Várdára várva

A szerdai fehérvári túra után ezúttal egy rövidebb utazás vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára: szombaton 18 órakor Kisvárdán lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai.

A szezonvégi idegenbeli sorozat következő két állomásán két keleti riválishoz látogat a debreceni együttes, először szombaton Kisvárda, majd egy héttel később Békéscsaba lesz az úti cél. A várdai csarnokban mindig meg kell izzadni a sikerért. Amikor legutóbb, tavaly februárban ott játszottunk, Vámos Petra utolsó másodpercben lőtt góljával nyertünk 28–27-re. Idén januárban, hazai pályán sem játszottunk egyszerű mérkőzést a szabolcsiakkal, csak a végjátékban sikerült a vendégek felé kerekedni.

Szerdán mindkét csapat pályára lépett, mindkettő idegenben. A Várda a Ferencváros otthonában kapott ki 11 góllal, míg mi ugyanilyen különbséggel vertük az Alba-Fehérvárt. Arról a meccsről betegsége miatt hiányzott Csernyánszki Liliána, aki fontos napokon van túl, hiszen hétfőtől-csütörtökig négy tárgyból érettségizett.

„Mozgalmas volt számomra ez a hét, de úgy érzem, jól sikerültek a vizsgák – mesélt az izgalmakról fiatal irányítónk. – A Kisvárda ellen majdnem mindig szoros, kiélezett meccset játszunk, legutóbb a Hódosban is csak a hajrában sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Most sem számíthatunk könnyű hatvan percre, de mindenképpen nyernünk kell, hiszen a célunk a bronzérem megszerzése.”

A felemás szezont produkáló kisvárdai csapat túl van egy edzőváltáson. Bakó Botond helyét az egykori Loki-játékos, Bányász-Szabó Valéria vette át. Nagy kérdés, hogy az a Várda vár-e ránk, amely tükörsimán nyert a Békéscsaba otthonában, vagy az, amelyik nagy vereségbe szaladt bele a balatonboglári NEKA-bázison? Mindenesetre a harmadik hely felé vezető úton a szombati győzelemre is nagy szükség van!

A május 13-án, szombaton 18 órakor kezdődő Kisvárda-Master Good SE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti majd. A mérkőzést a hazai csapat YouTube-csatornáján lehet majd élőben követni.

Támogatóink