Vasárnap 18 óra: az év utolsó meccse!

A vb-szünet után az újonc Szombathely együttesét fogadjuk december 29-én 18 órakor a Hódosban.

Nagyon sok idő telt el november 9 óta, amikor tétmeccsen utoljára láthatta kedvenceit a debreceni közönség. Azóta hat játékosunk vett részt a Japánban megrendezett világbajnokságon, míg a többiek itthon készültek. Az újonc elleni hazai meccs a 2019-es naptári év lezárása, s egyben egy kőkemény sorozat első állomása. A vasárnapi bajnokitól az EHF Kupa csoportkörének befejezéséig 42 nap leforgása alatt 12-szer lép majd pályára a DVSC SCHAEFFLER, mindezt majd 10 ezer kilométernyi utazással megfűszerezve.

„Elég vegyes képet mutat a csapat a hosszú bajnoki szünet után – vágott a közepébe kérdésünkre Köstner Vilmos vezetőedző. – Kompletten még nem is játszottunk november közepe óta, hiszen a múlt heti, nagybányai tornán nem lépett pályára Jelena Deszpotovics és Elke Karsten. Nagybányán voltak nagyon jó és roppant gyenge szakaszaink. Védekezésben többször jelentkeztek az agresszivitás hiányában ősszel is meglevő problémák. Támadásban akadtak szép megoldások, de ezeket rendre hibák követték, azaz hektikus volt a produkciónk. Ez azonban szinte természetes, hiszen a lányok különböző edzettségi szinten vannak. A vb-ről érkezett játékosokon, látszik az összeszokottság, a ritmus hiánya, a saját játékunk gyakorlatlansága, hiszen eltérő taktikai szerkezetből jöttek vissza. Akik itthon maradtak edzettségi szintben jobb állapotban vannak. Kevés az időnk maradt, így sűrített taktikai munkát kell végeznünk, ráadásul nem egy mérkőzésre készülünk, hanem egy borzasztó nehéz sorozatra.

Az év utolsó meccsét játsszuk, úgy kell búcsúznia a csapatnak, ahogy egész évben szerepelt! – folytatta Köstner Vilmos. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a szombathelyi keret a tapasztalt játékosok és az ügyes fiatalok egyvelege. Kiváló légiósak vannak, akik közül ebben a szezonban kiemelkedik a szerb átlövő, Biljana Bandelier aki gólerősen jól játszik. Klasszis jobbszélsőjük van a horvát Dijana Jovetic személyében. Szerb válogatott kapusuk, Katarina Tomasevics a vb-n is jól teljesített, rá külön is készültünk. Nem szabad megfeledkeznünk Lilija Gorilszkáról sem, hiszen az ukrán beállós, aki játszott a Lokiban is termete és tudása alapján védekezésben és támadásban is fontos embere a Szombathelynek. Az újonc eddig várakozáson felül teljesít, akadtak bravúrjai és biztos vagyok benne, hogy Debrecenben is felszívja magát. Ha jól teljesítünk, akkor magabiztosan nyerhetünk, ha a problémáink megmaradnak, akkor nehéz meccsre számíthatunk.”

A december 29-én, vasárnap 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Szombathelyi KA mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti! Pénztár és kapunyitás egy órával a kezdés előtt, 17 órakor, a jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek.

A mérkőzés előtt KÜLÖN PÉNZTÁRNÁL megvásárolhatják az EHF Kupa csoportkörére érvényes bérleteket, illetve a meccsekre szóló belépőket! AZ EHF Kupa csoportkörében 2500 forintért lehet egy-egy hazai meccsre jegyet váltani, ám akik egyben megvásárolják mindhárom találkozóra a jegyet, azok kedvezményes áron, 6000 forintért juthatnak hozzá a három belépőhöz.

A Globus Kids Gyermekjátszóház ezúttal is várja a 6 éven aluli gyerekeket.

Támogatóink