Vasárnap rangadóval folytatjuk a bajnokságot

A hét utolsó napján a közvetlen rivális Motherson-Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER, azaz a legutóbbi két bajnokság bronzérmese találkozik.

Mindkét csapat az elmúlt hétvégén fejezte be EHF Európa Liga-szereplését, egyaránt csoportharmadikként. Az MKC a B-csoportban a norvég Fanát oda-vissza legyőzte, míg a dán Herning-Ikast és a francia Nantes ellen nem szerzett pontot, így a Fanát megelőzve lett harmadik. Gyurka János csapata a hat EL-mérkőzés mellett a 2023-as esztendőben játszott már öt bajnoki és egy Magyar Kupa-meccset, azaz elmondhatjuk, hogy játékban vannak a kisalföldiek.

A Mosonmagyaróvár otthona, az UFM Aréna, igazi oroszlánbarlangnak számít az NB I-ben, az idei bajnokságban csak a Győri Audi ETO KC távozott innen két ponttal. Legutóbb a Ferencváros ellen szerzett pontot hazai környezetben Gyurka János csapata, így továbbra is ott van a harmadik helyért versengők között.

A két csapat szeptemberi mérkőzését 30–24-re nyertük meg a Hódosban, ami annak tükrében érdekes, hogy a mérkőzés elején még hat góllal a vendégek vezettek.

A vasárnap 18.45-kor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést az M4 Sport+ csatorna élőben közvetíti.

Támogatóink