Vasárnapi rangadó Mosonmagyaróváron

Egyik legnagyobb riválisa otthonában lép pályára a hét utolsó napján a DVSC SCHAEFFLER. A Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli találkozó a bronzérem felé vezető út fontos állomása lehet!

Az összesített mérleg nyelve felénk billen, hiszen eddig 14 alkalommal találkoztak a csapatok az NB I-ben, ezeken 11 debreceni siker mellett háromszor bizonyult jobbnak a mosonmagyaróvári együttes. Mindkét fél számára évek óta ez a szezon egyik legfontosabb párharca, amelyeken akár a hatvan percen belül is hatalmas a hullámzás. Így volt ez legutóbb, szeptember 23-án, a Hódosban is, amikor a meccset remekül kezdő MKC a 15. percben már 9–3-ra vezetett. Aztán jött a fordulat, félidőben már nálunk volt az előny (13–12), s a végül 30–24-re nyertünk.

A vasárnapi rangadó mindkét résztvevője érdekelt volt az EHF Európa Ligában. A Mosonmagyaróvár a B-, a DVSC SCHAEFFLER a C-csoportban zárt a harmadik helyen. A hosszú és fárasztó EL-sorozat után egy hete maradt a két szakmai stábnak, hogy a regeneráció után felkészítse csapatát a roppant fontos mérkőzésre.

„Úgy érzem sikerült kipihennünk magunkat az Európa Liga csoportmeccsek után, ezen a héten már csak a Mosonmagyaróvár elleni rangadó volt a fókuszban – mondta a mérkőzés felvezetéseként saját nevelésű balszélsőnk, Petrus Mirtill. – Tudjuk, hogy nehéz hatvan perc vár ránk, évek óta mindig kemény csatákat vívunk az MKC ellen. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a találkozóra és természetesen szeretnénk két pontot szerezni!”

A debreceni csapat szombat délelőtt a Hódosban edzett, majd ebéd után el is indult a Dunántúlra. Az éjszakát Győrben töltik a lányok, innen buszoznak át vasárnap délután Mosonmagyaróvárra.

A február 26-án, 18:45-kor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti. A találkozót az M4Sport+ csatorna (a Duna World helyén található) élőben közvetíti.

Támogatóink