Vb: győzelem és továbbjutás

A csehek elleni siker után már biztos, hogy ott lesz a magyar válogatott a középdöntőben, s az is eldőlt, hogy legaláb két pontot viszünk magunkkal!

Fotó: IHF

A csehek elleni második vb-csoportmeccsre mind a négy DVSC SCHAEFFLER játékos bekerült a keretbe (Tóvizi Petrát Szemerey Zsófia helyett nevezte a szövetségi kapitány), s hárman a kezdőcsapatban is ott voltak. 

A mieink a 10. perc után léptek meg először, Bordás Réka találatával már három góllal vezettünk (7–4). Időt kért az ellenfél, s rendezte is a sorokat, s visszajött a meccsbe. A játékrész hajrájában akár nagyobb is lehetett volna a gond, hiszen kettős emberhátrányba kerültünk, de Vámos Petra ebben a nehéz periódusban lőtt két fontos gólt, ennek is köszönhető, hogy a szünetben két góllal előrébb jártunk a cseheknél.

A folytatásra jelentősen feljavult a mieink védekezése, s ezzel párhuzamosan Szikora Melinda kapusteljesítménye is. Ennek köszönhetően 13 perc alatt mindössze három gólt kaptunk, s mivel lőttünk hetet jelentősen nőtt az előny. A magabiztos vezetés tudatában felszabadultan kézilabdázott a magyar együttes, s még akkor is magabiztos volt a siker, ha a végén erős bírói segédlettel kozmetikáztak az eredményen a csehek.

A második győzelem azt is jelenti, hogy Magyarország továbbjutott a középdöntőbe, s legalább két pontot visz magával. Ahhoz, hogy ez négy legyen hétfőn Németországot kell legyőzni!

MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 32–29 (17–15)
Llíria, 800 néző. V: B. Gasmi, R. Gasmi (franciák)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 2, Háfra N. 3, Planéta, Bordás 3, Vámos P. 3, Márton G. 3 Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 11 (2), Kácsor 4, Szabó L., Tóth E. 2, Kovács Anett, Albek 1, Fodor Cs. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink