Vb-rajt győzelemmel és nyolc Loki góllal

A második félidő elején állva hagyta Szlovákiát a spanyolországi vb nyitómeccsén a magyar válogatott, s 35–29-re nyert. Vámos Petra öt, Bordás Réka három góllal járult hozzá a sikerhez.

Három debreceni kerettagot nevezett a nyitómeccsre Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, így Szlovákia ellen Bordás Réka, Planéta Szimonetta és Vámos Petra lépett pályára, míg Tóvizi Petra Szöllősi-Zácsik Szandra társaságában a lelátóról szurkolt a csapatnak.

A kezdőcsapatban Bordás Réka és Vámos Petra is ott volt, Planéta Szimonetta pedig védekezésben került pályára. Egymásnak esett a két roppant motivált válogatott, potyogtak a gólok, a védekezés és a kapusteljesítmény azonban mindkét oldalon hagyott maga után kívánni valót. Bordás Réka és Vámos Petra is remekül kezdett támadásban, s mindketten alaposan kivették részüket a gólzáporból, Petra háromszor, Baba kétszer volt eredményes szűk negyedóra leforgása alatt. Hiába vezettünk két góllal, a találkozó forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az októberben Nagytapolcsányban lejátszott idegenbeli Eb-selejtezőjéhez. Akkor az első játékrész végén egy góllal jártak előrébb a szlovákok, most 16–16 volt szünetben az állás…

A folytatásban egy kicsit még ijedezhettünk, aztán 17–18 után odatett a csapat egy hat nullás rohanást, így megnyugtatónak tűnt az előny. S valóban, innen már nem volt visszaút a fáradó szlovák válogatott számára, a felszabadultan kézilabdázó magyar lányok győzelemmel kezdték a spanyolországi világbajnokságot.

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 35–29 (16–16)
Llíria, 600 néző. V: Christiansen, Hansen (dánok)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 1, Klujber 7 (2), Vámos P. 5, Bordás 3, Háfra N. 7, Márton G. 3. Csere: Szikora, Szemerey (kapusok), Planéta, Kácsor 2, Szabó L. 1, Tóth E., Fodor Cs., Kovács Anett 1, Albek 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink