Vb számokban: debreceniek a válogatottban

A négy DVSC SCHAEFFLER játékossal felálló magyar válogatott számára a középdöntő volt a végállomás a spanyolországi világbajnokságon. Íme a debreceni kvartett teljesítménye a számok tükrében!

Fotó: IHF

Vámos Petra minden meccsen kezdő volt, összesen 4 óra 2 perc 54 másodpercet töltött pályán, ez meccsenként 40,5 perces átlag. Petránál többet csak a válogatott első számú szélsői, Lukács Viktória (4:25:21) és Márton Gréta (4:28:05) játszottak. Irányítónk 24 góllal, Háfra Noémivel holtversenyben lett a magyar együttes házi gólkirálynője, emellett adott 28 gólpasszt, ami toronymagasan a legtöbb a mieink közül. Ráadásul Petra alacsony hibaszázalékkal játszott, mindössze 11 lövést hibázott a spanyolországi tornán, meccsenként átlagban egy labdát adott el.

A már említett trió mögött Bordás Réka volt a legfoglalkoztatottabb mezőnyjátékos (3:44:49), ez meccsenként 37,5 perc. Beállónk posztjáról 18 kísérletből, 13 gólt szerzett, s neve mellett áll egy elhibázott átlövés is a statisztikában.

A válogatottba három év után a DVSC SCHAEFFLER-ből visszatérő Planéta Szimonetta volt a magyar csapat védekezésének egyik alapembere, játékideje (2:55:44) több, mint 29 perc meccsenként. Szimó öt labdát szerzett, hat lövést blokkolt, mindkét mutatója alapján ott van a teljes mezőny elitjében. A védőfal tengelyében végzett munka mellett balkezes játékosunk lőtt 11 gólt – kilenc hétméteresből nyolcat bevágott, egyetlen átlövés kísérlete eredményes volt, s lőtt egy-egy gólt lerohanásból, illetve üres kapura, valamint három assziszt is szerepel a neve mellett.

Tóvizi Petrát négy mérkőzésre nevezte a szövetségi kapitány, ezeken 58 perc 45 másodperc játékidő jutott neki. Petra beálló pozícióban kétszer jutott helyzetbe, mindkét lehetőségét gólra váltotta, ezen felül volt egy elhibázott üres kapus kísérlete és adott egy gólpasszt.

Támogatóink