Véget ért a pihenő, elkezdték a lányok!

Öt új szerzeménnyel a fedélzeten, felmérésekkel kezdte meg a munkát szerdán a DVSC SCHAEFFLER csapata.

Olyan volt a hangulat szerda reggel a Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központ (SET) előterében, mint a nyári szünet utáni első napon az iskolákban. A rövid vakáció élményeit osztották meg egymással a DVSC SCHAEFFLER játékosai, akik között Vámos Míra kivételével – róla lentebb olvashatnak –  ott voltak az új igazolások is. A légiósévek után Magyarországra visszatérő, 53-szoros válogatott Planéta Szimonetta, a háromszoros válogatott Korsós Dorina, a brazil olimpiai keretből az utolsó keretszűkítésnél kimaradó Mariana Costa, a Kisvárdáról érkező Szabó Nina, valamint a fehérorosz Karina Jezsikava, aki korábban már két szezont szerepelt a Lokiban, s nagy közönségkedvenc volt.  Természetesen ott volt a lányokkal az együttes új vezetőedzője, Szilágyi Zoltán is.

A SET orvosigazgatója, Dr. Szántó Sándor fogadta játékosainkat, kollégáival és a DVSC erőnléti és rehabilitációs munkatársaival együtt ők végezték el a kiválóan felszerelt diagnosztikai centrumban a felkészülés elején megszokott programot. A sportorvosi engedélyhez szükséges vizsgálatok után felmérték a játékosok általános egészségügyi állapotát, ezek után következtek a teljesítményélettani vizsgálatok és a funkcionális mozgásszervi vizsgálatok.

A keretből egyelőre igazoltan hiányzik az olimpiára készülő Bordás Réka és Vámos Petra, s később csatlakozik a csapathoz a szünetben végig a válogatottal dolgozó Tóvizi Petra is. Vámos Míra a junior nemzeti együttes tagjaként várja a szlovéniai junior Európa bajnokság csütörtöki rajtját, míg Csernyánszki Liliána és Panyi Anna az augusztusi ifjúsági kontinenstornára készül.

A DVSC SCHAEFFLER játékosai péntekig felméréseken vesznek részt, majd a hévégi pihenő után jövő hétfőn kezdődik meg az érdemi felkészülés a 2021/22-es szezonra.

Támogatóink