Végre győztünk Fehérváron!

Hosszú sorozatot megszakítva szereztünk két pontot a Koronázóvárosban.

Csak a Győr és Fradi otthonában nyertünk régebben, mint Székesfehérváron, utoljára 2014 tavaszán sikerült nyerni Fejér Megye székhelyén.

Ezúttal a remek kezdés alapot teremtett a rossz sorozat megszakításához, de hiába léptünk el 6–2-re a meccs elején, egyenlítettek a hazaiak. Claudine Mendy és Walfisch Mercédesz semlegesítésére jól felkészült a DVSC SCHAEFFLER, az Alba két nehéztüzére alig lőtt akciógólt, így nem túl acélos támadójátékkal is sikerült háromgólos előnyt szerezni az első játékrész végére.

A folytatásban aztán robbantott a Loki, alig több mint három perc alatt ötször voltak eredményesek a debreceni lányok, így megnyugtató lett az előny. Vantara-Kelemen Éva jól használta ki helyzeteit, Bordás Rékát pedig nem tudták tartani a hazaiak, rendben volt a védekezés és a kapusteljesítmény is, így már nyolc góllal is vezettünk.

A Fehérvár azonban nem roppant meg, nyitott védekezésre váltottak a vendéglátók, ami megzavarta a sorozatterheléstől fáradó debrecenieket. 
Egy gólra zárkózott fel az Alba, de a kritikus periódusban mindig akadt valaki, aki betalált. Belül az utolsó fél percen egygólos Loki vezetésnél támadhattunk, s nem próbáltuk lepörgetni az órát, Vantara-Kelemen Éva gólt lőtt, ezzel bebiztosítva a sikert. Sőt, csapatkapitányunk az utolsó másodpercben még egy üres kapus gólt is szerzett, így lett háromgólos a különbség

De ami a legfontosabb, hat év böjt után újra nyertünk Székesfehérváron!

ALBA-FEHÉRVÁR–DVSC SCHAEFFLER 30–33 (11–14)
Székesfehérvár, 400 néző. V: Felhő, Öcsi
FEHÉRVÁR: Mistina – TÖPFNER, 4, Walfisch 2, RÓZSÁS 6, Sztankovics, MENDY 9 (7), Szarka. Csere: Györkös (kapus), Boldizsár 1, UTASI 5, PELCZÉDER 3, Gerháth K., Zazai, Moutsogianni. Edző: Deli Rita
DVSC: Triffa – Arany 2, KOVÁCS ANNA 4, Deszpotovics 3, Tóvizi 1, BULATH 5 (3), VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Oguntoye (kapus), Varsányi 1, Petrus, BORDÁS 7, BORGYOS 4, Karnik, Karsten. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek 7/7, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 11. p.: 2–6. 17. p.: 6–6. 27. p.: 9–12. 35. p.: 12–20. 49. p.: 22–24. 59. p.: 29–30.

MESTREMÉRLEG
Deli Rita: – Az első félidőben nem megfelelő sebességgel kézilabdáztunk, ezen szerettünk volna változtatni. Sajnos a második félidő elején nagyon elhúzott a Debrecen, de csapatom a védekezésváltás után visszajött a meccsbe. A pontszerzés sajnos nem sikerült, de örülök, hogy fiataljaink ismét jó teljesítményt nyújtottak.
Köstner Vilmos: – Hiába forgattam a csapatot, kiütközött a fáradtság, ami nem csoda., hiszen kevesebb, mint hat hét alatt a tizenegyedik meccsünket játszottuk. A második félidőben tetemes előnyünk birtokában remekül váltott a Fehérvár és megnehezítette a dolgunkat!

Támogatóink