Vereség BL-ritmusban

Jó mérkőzést játszottunk a Bajnokok Ligájára készülő Krim Ljubljana ellen.

A mérkőzés előtt a „Szurkolók az állatkínzás ellen” – mozgalom képviselői a közönség vastapsa mellett a két csapattal közösen feszítették ki molinójukat.

A roppant dinamikusan, gyorsan kézilabdázó Ljubljana ellen kifejezetten jól kezdett a DVSC-TVP, ám az első félidő derekán akadt egy tízperces gólcsendje a csapatnak, ekkor fordított, majd lépett meg a Krim. Ezzel együtt nem lehetett panasz a védekezésre és kapusteljesítményre, támadásban pedig a hibák mellett akadtak remek periódusai a csapatnak.
A második játékrész elején a szünetig jól teljesítő Horváth-Pásztor Bettinát Lajtos Nóra váltotta a kapuban, s rá sem lehetett panasz. Hamar egygólosra csökkentette hátrányát a Loki, s az egyenlítésért támadhatott, amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, s ezt kihasználva hamar visszaállt a félidei különbség. Remek megoldások és hibák váltották egymást mindkét oldalon, s bár sikerült csökkenteni a hátrányon, a vendégek nyertek. Ám a BL.-ritmusban kézilabdázó szlovén együttes elleni mérkőzés mindenképpen hasznos volt a bajnoki rajt előtt

DVSC-TVP–RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA (szlovén) 24–26 (11–15)
Debrecen 700 néző. V: Bíró Á. Kiss O.
DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 3, Sirián 2, Punyko 2, Zamfirescu 3, Grigel 4, Hársfalvi 1. Csere: Lajtos (kapus) Hajduch 1, Csáki 1 (1), Palsdottír 3, Lima 2, Vantara-Kelemen2.
KRIM: Pandzic – Benko 7, Cakalu 1, Stanko 7 (1), Perederij 3, Abina, Baric. Csere: Koren 3, Zulic, Beganovic 2, Amon 3
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1

Támogatóink