Vereséggel búcsúzott a válogatott

Érvényesült a papírforma, Norvégia magabiztosan győzte le a magyar csapatot a középdöntő záró körében, így a mienk a 10. helyen zárták a dániai kontinens tornát.

Ennél rosszabbul nehezen lehet elkezdeni egy meccset, a magyar válogatott több mint hat percig nem tudott gólt lőni a toronymagas aranyesélyes Norvégia ellen, miközben az északiak négyszer is betaláltak. (Tóvizi Petra ekkor még nem volt a pályán.) Aztán ébredezett a magyar válogatott, s meg is érkezett a meccsbe. Ez annyit jelentett, hogy nem nőtt tovább rohamosan a különbség, kicsit összeállt a védekezésünk, kevesebb lett az eladott labdánk és volt némi erő a támadójátékunkban.

A félidei nyolcgólos előny tudatában kicsit visszavettek az északiak, de nem csak ezért tartotta magát egész jól a magyar csapat, soraiban a játékrész elején Petrával, aki egy gólt lőtt. Aztán újra jöttek a hibák, tovább nyílt az olló, s még akkor is bántóan nőtt a különbség, ha látszott, hogy néhány norvég sportoló az eredmény ismeretében abszolút indokolatlanul kapta meg a játékvezetőktől a „szupersztár bónuszt”. De nem csak Heidi Löke túltisztelése miatt lett tízen felüli a különbség, az utolsó percekben ugyanis újra az első percek produkcióját hozták elő a mieink.

Jobb Eb-re számítottunk, de tudván, hogy ez a viadal nem döntött semmi komolyról, abban mindenképpen bízhatunk, hogy lesz ez még sokkal jobb is.

NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 32–21 (17–9)
Kolding, zárt kapuk mögött. V: Hrisztidi, Papamattheou (görögök)

NORVÉGIA: SILJE SOLBERG – SKOGRAND 5 (2), N. MÖRK 7 (4), S. Oftedal 1, Brattset 1, Reistad 2, HERREM 5. Csere: Katrine Lunde (kapus), Frafjord, Sanna Solberg 1, H. Löke 2, Arntzen 2, Aune 2, Tomac, Jacobsen 1, BREISTOL 3.. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson
MAGYARORSZÁG: Szikora – Faluvégi D. 3, Háfra N., Csiszár-Szekeres, Helembai F. , KOVACSICS 7 (1), Márton G.. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Klujber 5 (2), Szöllősi-Zácsik 1, Tomori 2, Tóvizi 1, Lukács V., Schatzl Nadine 1, Lakatos R. 1, Kácsor Szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–0. 10. p.: 7–1. 14. p.: 10–5. 21. p.: 14–5. 40. p.: 23–13. 50. p.: 25–18. 54. p.: 27–20.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 5/3

Támogatóink