Veszélyes, fiatal csapatot fogadunk vasárnap

A hét utolsó napján, 18 órakor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen játszik a DVSC SCHAEFFLER a Hódosban.

A válogatott szünet után két közös edzése maradt a debreceni csapatnak, hogy felkészüljön a NEKA elleni vasárnapi bajnokira. Ellenfelünk akadémista fiataljai rengeteget fejlődtek, erősödtek a legmagasabb osztályban eltöltött időszakban, ennek legjobb példája, hogy a legutóbbi fordulóban hazai pályán kiütötték a Kisvárda csapatát. Ez az eredmény mindenképpen figyelemre méltó, s azt sem szabad elfelejteni, hogy a két csapat első szezonbeli mérkőzésén, december 22-én, Balatonbogláron is alaposan megszenvedtünk a két pontért, végül 27–23-ra nyertünk.

„Agilis, fiatal csapat ellen lépünk pályára vasárnap, amely nagyon sokat erősödött – mondta el honlapunknak Szabó Nina, aki négy évet töltött el a boglári akadémián. – Furcsa volt számunkra az elmúlt időszak, hiszen a válogatottak nélkül gyakoroltunk, ám az NB I/B-s keret játékosaival kiegészülve a taktikai részen kívül teljes értékű munkát tudtunk végezni. Két napunk maradt a teljes kerettel készülni a meccsre, de úgy gondolom, megoldjuk a feladatot. Szép időszakot töltöttem Balatonbogláron, a jelenlegi csapatból is szinte mindenkit ismerek, de igyekszem úgy készülni, mint minden más mérkőzésre.”

Nina egyébként a decemberi siker egyik kulcsfigurája volt, négyszer volt eredményes, s az első félidő derekán világcsúcs-gyanús periódust produkált, 11 másodperc leforgása alatt szerzett két gólt. A válogatottakkal kiegészült debreceni keretből sérülés miatt ezúttal is hiányzik a térd-illetve vállműtét után rehabilitáló Hornyák Dóra és Jovovics Jovana, s Panyi Anna sem teljesen egészséges.

Az április 16-án 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–NEKA mérkőzést Ónodi Erika és Őri Erika vezeti majd. A találkozót az M4Sport Kézilabda YouTube-csatornáján lehet élőben követni.

A mérkőzésre a jegyeket elővételben, honlapunkon, a Jegy / Tickets menüpont alatt, vagy közvetlenül a https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/ linken lehet online megvásárolni. A nem helyre szóló belépő 1500, a helyre szóló belépő 2000 forintba kerül.

A mérkőzés napján a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára egy órával a kezdés előtt, 17 órakor nyit majd, a csarnok büféje már 16 órától várja a szurkolókat.

Támogatóink