Vica az új kapitány

A csapat titkos szavazáson választotta meg csapatkapitánynak Kelenem Évát. Helyettesei Lajtos Nóra és Varsányi Nóra.

csk

Kudor Kitti távozása után ideiglenesen „cséká” nélkül maradt a DVSC-TVP. Túl a felkészülés legnehezebb részén a lányok szavaztak, így lett Vica a kapitány, Norcos és Nyüzi a két helyettes.

– A nyáron mi hárman intéztük, ha volt valamilyen feladat, várható volt, hogy közülünk került ki majd az új csapatkapitány – mondta Kelemen Éva. – Azt hiszem, ez a jövőben sem fog változni, mint ahogy eddig is odamentem ahhoz, akin láttam, hogy valami nyomja a lelkét, s ezután is így lesz. A felkészülés alatt jól összerázódtunk, jó a hangulat, s ez átsegíthet minket a nehezebb periódusokon is.

Tone Tislej érkezése után kezdtek el közösen angolul tanulni a Loki magyar játékosai. Vica a nulláról indult, manapság pedig már jól megérteti magát angol nyelven.

– Vannak közös nyelvóráink, de én ezt is komolyan vettem, itthon külön is tanultam – folytatta az új kapitány. –  Én az élet más területén is a munkában hiszek, ha valamit elvégzel, annak meglesz a gyümölcse. Az angol a közös nyelv, amit mindenki megért, s engem is meglep, hogy mennyit fejlődtem. A mátraházi edzőtáborban Bokival (Bobana Klikovac – a szerk.) voltam egy szobában, s jókat beszélgettünk.

A kőkemény fizikai felkészülés után a hétvégén meccsek várnak a csapatra.

– Végre – szakad ki Vicából. – Túl vagyunk a legkeményebb időszakon, s már nagyon várjuk a TVP Kupát. Most már az edzéseken is a technikai képzés, a taktika van túlsúlyban, s persze nagyon fontosak a meccsek. Nagyon szeretünk a szurkolóink előtt játszani, remélem most a felkészülési tornán is sokan lesznek. Aztán szeptember 16-án kezdődik a bajnokság…

Új kapitány, új öltöző. Csupa változás a csapat életében.

– Az öltözőnek nagyon örültünk, feldobta az egész csapat hangulatát, ettől is érezzük, hogy fontosak vagyunk, s ezt szeretnénk a pályán meghálálni – így Kelemen Éva. – Azt is tudom, hogy az új csapatkapitánynak be kell mutatkoznia, ezúton is ígérem a lányoknak, hogy jövő héten meglesz a debütáló süti…

Érdekesség: A kézilabdában hivatalosan nincs csapatkapitány, azaz a mérkőzés jegyzőkönyvében nem szerepel külön feltüntetve, hogy ki tölti be ezt a pozíciót. A labdarúgásban, a jégkorongban, vagy a kosárlabdában hivatalosan is van „cséká”, sőt utóbbi sportágban a posztot betöltőnek még egy előjoga is akad, az esetleges önkosarakat az ő neve mellé írják be, így előfordul, hogy valaki úgy „szerez” pontot, hogy éppen a kispadon ül. Ezzel együtt a kézilabdacsapatoknál is nagy jelentősége van a posztnak, amely bizalmat tükröz, s felelősséggel jár. Vica rászolgált a bizalomra.

Támogatóink