Vigyázat, rangadó!

Szombaton a Békéscsaba otthonában lép pályára a DVSC-TVP. Ez az a meccs, amely mindig többről szól, mint a két pontról.

csaba_dvsc_behar_2016

Persze most pontok szempontjából is roppant fontos lenne győzni a Viharsarokban, hiszen ahhoz hogy a tervezett helyen zárjuk az alapszakaszt, nagy szükség lenne a szombati sikerre. Ha a két együttes őszi összecsapásából indulunk ki, akkor mindenképpen optimisták lehetünk, hiszen október 24-én remek második félidei játékkal 36–24-re győztük le a lila-fehéreket – a szünetben még csak egy góllal, 13–12-re vezettünk – a Hódosban.

Az a mérkőzés azonban már történelem, ráadásul a szezonban jobbára bukdácsoló csabai együttes mostanság kezd egyre inkább magára találni. Január utolsó napján a Budaörs otthonában szenvedett sokkoló vereséget a Békéscsaba, azóta legyőzték hazai pályán a Mosonmagyaróvárt (29–27), s értékes két pontot szereztek az MTK otthonában, ahol 32–29-re nyertek. A fővárosiak elleni győztes mérkőzésen két extra produkció is akadt az Előrében, Dajka Bettina és Walfisch Mercédesz egyaránt nyolc-nyolc gólig jutott.

A DVSC-TVP célja természetesen a győzelem, s ennek legegyszerűbb módja az lenne, ha a lányok megismételnék az Érd ellen mutatott játékukat. Siska Pálma keze javul, de nem valószínű, hogy teljes értékű játékos lesz a hétvégére, hiszen törött ujja miatt az ütközések még veszélyesek lehetnek a számára. A combsérüléssel bajlódó Horváth-Pásztor Bettina különmunkát végez, s bízik benne, hogy ott lehet a keleti derbin, amely szombaton 18 órakor kezdődik.

Támogatóink