Világbajnokok ellen a két pontért

Szombaton 18 órakor a Vác otthonában lép pályára a DVSC-TVP. A tét, hogy sikerül-e tapadni a középmezőnyhöz.

Nem lesz egyszerű dolga a debreceni lányoknak, hiszen a váci csapat sok meglepetést okozott már a bajnokságban, s bár az elmúlt időszakban akadt egy-két szoros veresége Szilágyi Zoltán tanítványainak, az összkép még mindig jócskán pozitív. A Pest-megyei együttesben a légiósok viszik a prímet, közülük is kiemelkedik a két brazil világbajnok, a balátlövő Karolina de Souza és a kapus Barbara Arenhart. A Vác házi góllövőlistáját de Souza vezeti 67 találattal, de Arenhart is betalált már 14-szer a szezonban, legutóbb, Kecskeméten ötször volt eredményes a dél-amerikai kapus. Ugyancsak a rutint képviseli a több mint 150-szeres horvát válogatott 33 éves jobbszélső, Dijana Jovetic, aki eddig 62 gólt szerzett. A másik szélen egy tíz évvel fiatalabb szerb hölgy száguldozik, Szanja Radoszavljevics harmadik a váciak házi eredményességi listáján 54 góllal. A légiósok mellett, Lakatos Rita, Kovács Patrícia, Helembay Fanni, Kácsor Gréta, Diószegi Nikolett, Hámori Konszuéla és Szondi Zsófia képviselik a fiatalos lendületet, s nem feledkezhetünk meg Barján Biankáról és az egykori Fradi-kedvenc Szamoránsky Piroskáról sem.

A DVSC-TVP csapatából két meghatározó játékos kénytelen kihagyni a váci mecset: Lotte Grigel bokasérülése még nem jött teljesen rendbe, míg Karina Jezsikava ősszel operált térdében egy kisebb korrekciós műtétet hajtottak végre a héten, így ő sem játszhat.
– Talán a bajnokságban a legtöbbet fejlődött csapat a Vác, nagyon jó légiósaik vannak, akik jól egészítik ki egymást a fiatal magyar tehetségekkel – mondta az ellenfélről Vida Gergő, a DVSC-TVP vezetőedzője. –  Gyors és dinamikus kézilabdát játszanak a váciak, elsősorban az egy-egy elleni játékra helyezik a hangsúlyt. Tartást ad a csapatnak a brazil világbajnok kapus, Barbara Arenhart. Az a célunk, hogy a Siófok ellen nyújtott első félidei játékot produkáljuk, a lehető leghosszabb ideig, ez lehet a siker kulcsa.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti. A találkozót a DVSC kézilabda Youtube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink