Visszalépés esetén vállaljuk a csoportkört

A DVSC SCHAEFFLER írásban jelezte az európai szövetség felé szándékát.

Szombaton drámai csatában maradt le a DVSC SCHAEFFLER az EHF Európa Liga csoportköréről. A rendhagyó párharcban egy mérkőzésen dőlt el továbbjutás, mivel az első mérkőzés időpontjában nem tudott elutazni az akkor hatósági járványügyi felügyelet alatt álló debreceni csapat Kastamonuba. Így a Debrecenbe tervezett meccs napján rendezték meg a törökországi találkozót, amelyen roppant kiélezett végjátékban maradt alul egy góllal a DVSC SCHAEFFLER.

A járványhelyzet miatt meglehetősen kaotikusra sikeredett a sorozat selejtezője, a csoportkörbe jutásért játszott 12 párharcból négyben adminisztratív úton lett meg a továbbjutó, s a folytatásban is kérdéses, hogy minden csapat vállalni tudja-e a részvételt. A DVSC vezetése éppen ezért jelezte az európai szövetség felé, hogy visszalépés esetén készen áll a beugró szerepre.

„Olyan helyzet alakult ki, amelyben nagyon sok csapat visszalépett, vagy önhibáján kívül nem tudott pályára lépni a selejtezőben – kezdte mondandóját Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Pontosan tudjuk milyen nehézségekkel jár mindez, hiszen mi mindent elkövettünk azért, hogy játszhassunk. Tapasztaltuk, hogy nem volt egyszerű megszervezni az utazást, megteremteni a hátteret ahhoz, hogy eljuthassunk Kastamonuba. Rajtunk kívül álló okok miatt nem adatott meg, hogy két mérkőzésen dőljön el a továbbjutás, de a csapat a Törökországban lejátszott találkozón mindent megtett a sikerért, szoros meccsen kaptunk ki 31–30-ra. Ezek után írásban jeleztük az európai szövetség felé, hogy amennyiben a csoportkörbe jutott tizenhat együttes bármelyike nem tud elindulni, mi vállalnánk a folytatást. Jó lenne, ha kapnánk még egy esélyt, így az élet kompenzálná, amit elvett tőlünk. A csapat és a klub is kellően erős ahhoz, hogy ott legyen a csoportkörben.”

Támogatóink