Visszatérés Kecskemétre

Ott lép pályára a DVSC-TVP szombaton 17 órakor, ahol áprilisban megszerezte a Magyar Kupa bronzérmet. Nosztalgiázni azonban nem lesz lehetőség az elszánt újonc ellen.

Amikor április 2-án a „Hírös városban” az MK-bronzért játszottunk a helyiek még csak álmodoztak az élvonalról. Aztán az álom valósággá vált, hiszen a Kecskeméti NKSE a Szegedet megelőzve bajnok lett az NB I/B Keleti csoportjában, s ezzel feljutott az első osztályba. Sőt, a nyáron alaposan meg is erősítették az együttest, nyolc új játékost igazolt a KNKSE. A legnagyobb név a szerb válogatott kapus, Jovana Risovics, akit posztján a 2012-es junior vb legjobbjának választottak, s 2013-ban tagja volt hazája világbajnoki ezüstérmes csapatának, legutóbb a dán Randersben kézilabdázott. Ugyancsak nagy fogásnak számít a Kisvárdáról érkező szlovák válogatott irányító, Julia Kucerová, vagy az egyéves megszakítástól eltekintve majd másfél évtizede Magyarországon játszó ukrán jobbátlövő, Olha Nikolajenko. A kapus Andrási Brigitta Budaörsről, Horváth Dóra az MTK-tól, Deáki Dóra pedig Siófokról költözött Bács-Kiskun megye székhelyére. S akad két játékos, akit nem kell bemutatni a debreceni szurkolóknak: Karalyos Orsolya és Siska Pálma. Előbbi budaörsi kitérővel, míg Pálma közvetlenül Debrecenből került az újonchoz. Kecskeméten nagyon várják az első NB I-es meccset, valószínűleg telt ház lesz a Messzi István Sportcsarnokban, ahová most költözött át a csapat, hiszen a második vonalban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokában játszott a KNKSE.

A Győr elleni előre hozott bajnokit gyógykezelése miatt kihagyó Karina Jezsikava hétfőn visszatért Debrecenbe, s már teljes értékű edzésmunkát végzett, így ott lehet a Kecskemét ellen pályára lépő csapatban. Így a héten csak Szabó Dóri hagyott ki edzéseket kisebb betegsége miatt.

– Szép emlékeink vannak Kecskemétről, hiszen az elmúlt szezonban itt szereztük meg a magyar Kupa harmadik helyét – idézte fel az áprilisi történetet Lajtos Nóra. – Most egészen más helyzetben térünk vissza, hiszen ezúttal az újonc hazai csapat lesz az ellenfelünk. Biztos, hogy nagyon lelkesen kezdik majd a szezont, s sokan bíztatják majd őket. Felkészültünk a mérkőzésre, hiszen mindenképpen meg akarjuk szerezni az első győzelmünket.

A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzést Babicz Gábor és Haskó Tamás vezeti. A mérkőzést a DVSC-TVP YouTube csatornáján élőben közvetítjük!

A mérkőzés helyszíne: Messzi István Sportcsarnok, 6000, Kecskemét, Olimpia utca 1/a.
Felnőtt belépő: 1200 forint. Diákjegy: 800 forint

Támogatóink