Visszatérnek a vb-szereplők

Három DVSC-TVP-játékos lépett pályára a németországi világbajnokságon. Madalina Zamfirescu bokasérülése kiújult a tornán, így ő már a múlt héten befutott, Lotte Grigel és Anna Punyko kedden érkezik.

Lotte Grigel támadásban alapembere volt a dán válogatottnak, hiszen  2 óra 27 perc 39 másodpercet töltött pályán, úgy, hogy védekezésben többnyire pihent. Lotte 13 akciógólt lőtt és kiosztott 14 gólpasszt. Dánia számára a Svédország ellen elveszített negyeddöntő jelentette a végállomást.

Anna Punyko viszonylag sok lehetőséget kapott, a negyeddöntőig jutó orosz válogatottban, hiszen 2 óra 35 perc 28 másodpercet játszott, ezzel ő volt a nyolcadik legfoglalkoztatottabb mezőnyjátékos a keretben. Ez főleg annak tükrében meglepő, hogy Jevgenyij Trefilov korábban nem számolt a DVSC-TVP jobbátlövőjével. Anna hét gólt szerzett a németországi világbajnokságon, tíz átlövés kísérletéből ötször volt eredményes.

Madalina Zamfirescu a világbajnokság előtt szerzett sérülése után még nem volt százszázalékos állapotban, így csak epizódszerep jutott neki a román válogatottban. Aztán egy edzésen rásérült a korábban már fájó bokájára, így egy speciális csizmát kell viselnie két hétig, utána állhat edzésbe. Éppen emiatt a csoportkör negyedik fordulója után Madalina ki is került a válogatott vb-keretéből, ám úgy tűnik el is vitte a csapat szerencséjét, hiszen Románia azt a négy meccset nyerte meg, amelyen a Loki irányítója pályára lépett a folytatásban már nem termett babér Ambros Martin tanítványai számára. Franciaországtól egy már tét nélküli csoportmeccsen kaptak mi, majd a nyolcaddöntőben alulmaradtak Csehországgal szemben. Madalina Zamfirescu a négy mérkőzésen 36 perc 25 másodpercet játszott, főként a védekezésben kapott szerepet. Érdekesség, hogy egyben ő a vb egyetlen olyan játékosa, aki csak győztes meccsre volt benevezve.

A vb-t kiélezett csatában Franciország nyerte. A döntőben a favoritnak tartott Norvégokon kerekedtek felül. A broznmeccset Hollandia vívta Svédországgal, ahol holland győzelm született. A mieinket épp a világbajnok franciák búcsúztatták a legjobb tizenhat között, így válogatottunk a 15. helyen végzett.

Támogatóink