DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Visszatértek a válogatottak, már csak Jeca hiányzik!

A négy magyar válogatott és az argentin Elke Karsten szerdán csatlakozott a DVSC SCHAEFFLER keretéhez.

Majdnem teljes a létszám – regisztrálhattuk szerda reggel a Hódosban. Elke Karsten, Kovács Anna, Triffa Ági és Vámos Petra a többiekkel várta az edzés kezdetét Tóvizi Petra egyetemi vizsgája miatt hagyta ki a délelőtti gyakorlást – délután az ifjúsági csapattal edz –, míg Jelena Deszpotovics vasárnapig kapott szabadságot.

Elke, aki az Argentína–Oroszország vb-csoportmeccsen kapott komoly ütést a derekára, még külön edzett, Horváth Tibor erőnléti edző irányításával. Aztán az edzés végére befutott Tóvizi Petra is, aki már túl van az időeltolódás okozta nehézségeken.

„Kifelé sokkal rosszabb volt az átállás, akkor sokáig nem tudtam esténként elaludni, napközben pedig fáradt voltam – mondta Petra. – Most esténként hamar elálmosodom, reggel korábban kelek a szokottnál, de jól érzem magam.
Nem értem a gyengébb szereplés okait, mert a közösség egyben volt, mindenki nagyon akart, nem tudom, minek a számlájára írható a vb-n nyújtott teljesítményünk. Meglepődtem, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, igyekeztem élni vele, úgy érzem nem ment rosszul a játék. Örülünk, hogy végül játszhatunk az olimpiai selejtezőben, de azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Jó lenne Magyarországon lejátszani a kvalifikációs tornát, sokat segíthetnének a szurkolók!”

Kovács Anna nagy kedvvel gyakorolt újra a debreceni csapattársakkal, látszott rajta, hogy hamar felvette a Köstner Vilmos által elvárt ritmust.
„Nagyon jó újra itt lenni, jó volt a csajokkal találkozni, s újra hazai környezetben edzeni – fogalmazott Anna, aki szintén mesélt az időeltolódás okozta problémákról. – Engem oda-vissza egyaránt megviselt a nyolcórás különbség, mindkét irányba nehéz volt az átállás, de visszafelé talán jobban szenvedtem. Amikor hazaértem, délután öt-hat óra körül, már úgy éreztem, alig bírok ébren maradni, de azt is tudtam, hogy fent kell maradni. Most már, hogy újra vannak edzések, hamar beáll a szervezetem a megszokott ritmusba.”

A debreceni csapatra még vár egy út az ünnepek előtt, december 20-án és 21-én (pénteken és szombaton) Nagybányán lép pályára a DVSC SCHAEFFLER egy felkészülési tornán, házigazda, a Kolozsvár, illetve az EHF Kupa csoportkörében is érdekelt Magure Cisnadie (Nagydisznód) társaságban.

December 22-én még edzenek a lányok Debrecenben, aztán egy rövid szünet után december 26-án gyakorol újra a csapat, december 29-én, 18 órakor pedig a 2019-es esztendő utolsó tétmeccse vár Köstner Vilmos tanítványaira, a Szombathelyi KKA lesz az ellenfél a Hódosban.

Támogatóink