DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Visszavágó a hatodik helyért!

Mindkét csapat számára kulcsfontosságú lesz a DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár mérkőzés, melynek kezdése előtt Komáromi Ákos veszi majd át a Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet.

A csapat jövőjét meghatározó esemény volt a 2018. november 17-én, Fehérváron lejátszott mérkőzés, amikor az Alba 30–26-ra legyőzte a Lokit. Ezután vállalta el újra a csapat irányítását Köstner Vilmos, s a váltás egyértelműen pozitív hatással volt az együttesre. Öt hónappal az első találkozó után újra összecsap a pályán a hatodik helyért versengő két csapat.

„Ez a mérkőzés lehet a mérföldkő, amely eldöntheti, hogy tudunk-e nagyobbat álmodni – fogalmazott jobbszélsőnk, Arany Rebeka. – A fehérváriaknak ugyanolyan céljai vannak, azaz mindkét csapat számára komoly tétje lesz a találkozónak. Szerdán nagyon jól edzettünk, bízom benne, hogy ezt a formát sikerül átmenteni péntekre.”
Rebeka az MTK és a Mosonmagyaróvár ellen is jól szállt be a meccsbe ötször, illetve négyszer volt eredményes. A sors iróniája, hogy legszebb megmozdulása után maradt el a gól, amikor a kék-fehérek elleni hazai találkozón Oguntoye Viki indítása után harminc métert szállt a levegőben a labda, s Rebeka csak kínai módra, a hatos felett repülve tudta megfogni, ám a kapufát találta el.

„Az elmúlt meccseken szerencsére összejött minden – folytatta Rebeka. – Persze jó lett volna, ha Ogu hosszú indítása után is gólt tudok lőni, de anyukámmal arról beszéltünk, hogy ugyanazon a meccsen a második gólomnál szerencsém volt, hogy befért a labda a kapus és a kapufa között, talán ezzel kompenzáltak az égiek. Nekem egyébként fontos, hogy egy meccsen sikerüljön az első megmozdulásom, ha ez megvan felszabadultabb vagyok. Egyre jobban érzem magam Debrecenben, most már a kétes szituációkba is bele merek menni, hátha ki tudok hozni belőle valamit.”

Az április 19-én 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár meccset Horváth Péter és Marton Balázs vezeti. A pénztár 16:45-kor, a kapuk 17 órakor nyitnak.

Ezúttal is minden 6 éves kor alatti gyereket vár a GlobusKids Gyermekjátszóház. Míg a szülők szurkolnak a gyerekekre szakképzett óvónő vigyáz.

Támogatóink