Visszavágó a kupában

A két héttel ezelőtti bajnoki verségért vághat vissza a DVSC SCHAEFFLER a Magyar Kupa 4. fordulójában, pénteken 17 órakor a Hódosban.

Az emlék friss, de annál fájóbb, a február 5-én szerzett seb még nem gyógyult be. Két héttel ezelőtt bajnoki meccsen fogadtuk az Alba-Fehérvár együttesét, s a második félidő váratlan debreceni rövidzárlata után a vendégek nyertek 31–27-re. Nem kellett sokat várni a visszavágás lehetőségére, hiszen éppen két héttel az NB I-es meccs után a TIPPMIX Magyar Kupa 4. fordulójában fogadjuk az Albát. A revansban kulcsszerep juthat Arany Rebekának, aki a fehérváriak elleni bajnokin még nem léphetett pályára sérülése miatt, vasárnap viszont jó játékkal tért vissza, négy gólt lőtt az MTK-nak.

„A szokottnál persze jobban izgultam, ami nem is csoda, hiszen nagyon hosszú idő után játszottam ismét meccset – kezdte mondandóját a jobbszélső, aki majd háromhónapos szünet után lépett ismét pályára. – Nagyon izgultam, amikor Vili bá szólt, hogy beállok, de az első értékesített helyzet után megnyugodtam. Szerencsére a lábam teljesen rendben van, igyekeztem nem arra gondolni, hogy sérült voltam és sikerült. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a két pontot, annak viszont örülök, hogy újra játszhattam!”

Rebeka két hete még szurkolóként próbált segíteni a társaknak, kívülről látta az Alba elleni bajnokit.

„Nagyon szeretnénk revansot venni ellenfelünkön, de nem lesz könnyű – folytatta Rebi. – Nagyon kellene a győzelem, ezzel talán elindulhatnánk felfelé, hiszen gödörben van a csapat. Vissza akarunk vágni a bajnoki verségért, s ez látszani is fog a pályán, még akkor is, ha azt a két pontot már nem kaphatjuk vissza!”

A február 19-én, pénteken 17 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár TIPPMIX Magyar Kupa-mérkőzést Benya-Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta vezeti. A szabályok szerint döntetlen esetén a vendégcsapat jut a kupa negyeddöntőjébe. A mérkőzést a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de élőben közvetíti a Debrecen Televízió és online a dehir.hu/dtv internetes oldalon is követhető lesz.

Támogatóink