Zártkapus keleti derbi!

A sérülése után visszatérő Vámos Petra nagyon várja a békéscsabai meccset.

Aki átélt már a helyszínen Loki–Csaba meccset, az pontosan tudja, milyen egyedi hangulata van ezeknek a derbiknek. Két fanatikus szurkolótábor, évtizedek óta tartó verbális párbaj, feszültség a lelátón és a pályán. Nos, szombaton legfeljebb a békéscsabai csarnok parkettjén lesz tapasztalható a feszültség, a lelátók ugyanis üresek lesznek. A létesítmény felújítása már elkezdődött, s a rendőrség nem járult hozzá, hogy nézők előtt rendezzék meg a mérkőzést. (Részletes indoklás a cikk végén. *) Ami az ellenfelet illeti, egy a bentmaradásért harcoló, végletekig elszánt együttes várja majd a DVSC SCHAEFFLER-t. Ráadásul az Előre játéka is kezd összeállni az elmúlt hetekben, az Érdet verő MTK-t például két hete kiütötték hazai pályán, a legutóbbi fordulóban pedig példátlan balszerencsés módon kaptak ki egy góllal Mosonmagyaróváron.

A DVSC SCHAEFFELER csapatába több mint egy hónap után tér vissza Vámos Petra, aki még januárban a Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzésen szenvedett térdsérülést.

„Nagyon várom már a meccset, hiszen sajnos elég hosszúra sikeredett a sérülésem miatti kényszerpihenő – mondta a pénteki edzés előtt Vámos Petra. – Furcsa lesz üres lelátók előtt kézilabdázni, nem tudni kinek kedveznek majd a szokatlan külső körülmények. Az biztos, hogy óriási csatát hoz majd a meccs, hiszen a hazaiaknak és nekünk is nagyon kellenek a pontok. Bízom benne, hogy győztesen távozunk Békéscsabáról.”

A szombaton 18 órakor kezdődő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE– DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Paska Dávid és Vastag Sámuel vezeti. A zártkapus meccset a 7.Tv, illetve behir.hu élőben közvetíti. A közvetítés internetes linkjét facebook oldalunkon közzétesszük a kezdés előtt!

* „A békéscsabai Városi Sportcsarnok a január eleje óta tartó felújítási munkálatok miatt részben lezárásra került, emiatt 2020. február 3-án biztonságtechnikai bejárásra került sor. A „B” oldal vendégszektora is építési területnek minősül, így ezen a lelátórészen sem fogadhat a klub nézőket. A kelet-magyarországi rangadó fokozott biztonsági minősítést kapott, a szakhatóságok részvételével tartott bejárás eredménye alapján a csarnok ilyen biztonsági besorolású találkozó lebonyolítására jelen állapotában, részben építési területként nem alkalmas, így a mérkőzést csak zárt kapuk mögött, nézők részvétele nélkül lehet megrendezni.”

Támogatóink