DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

A négyes döntő a tét

2017 után juthat be újra a Magyar Kupa négyes döntőjébe a DVSC, ehhez a Siófok együttesét kell felülmúlni vasárnap délután háromkor a Hódosban.

Sok a közös a négy évvel – és néhány héttel – ezelőtt lejátszott negyeddöntő és a vasárnapi mérkőzés között. 2017 februárjában is egy esélyesebbnek tartott együttes, az Érd volt az ellenfél, amely hasonlóan a Siófokhoz bronzérmet szerzett az utolsó befejezett bajnokságban. Egy valami azonban biztosan nem lesz ugyanolyan: a hangulat. Az Érd ellen a teltházas Hódosban jutott tovább a Loki, míg most Kudor Kitti csapatának üres lelátók előtt kell nekifeszülnie a feladatnak., hogy bejusson a május 15-16-án esedékes Final Four-ba.

Ellenfelünk egy hete már kvalifikálta magát egy négyes döntőbe, az orosz HC Asztahanyocska ellen kettős győzelemmel jutott be az EHF Európa Liga legjobb négy csapata közé.

A DVSC SCHAEFFLER szerdán Szombathelyen hangolt a kupacsatára és magabiztosan, 32–20-ra verte az SZKKA együttesét.

„A jó védekezés és a remek kapusteljesítmény volt a szerdai győzelem kulcsa – mondta a vasi megyeszékhelyen jól játszó, két gólig jutó Petrus Mirtill. – Ennek köszönhetően szereztünk könnyű gólokat a mérkőzés elején, s mivel folyamatosan növeltük az előnyünket, biztosan szereztük meg a két pontot. Tudjuk, hogy a Siófok elleni Magyar Kupa-meccs teljesen más lesz, de nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe. A siker kulcsa újra csak a fegyelmezett védekezés lehet, erre alapozhatjuk játékunkat!”

A bajnokságban már mindkét egymás elleni mérkőzését lejátszotta a DVSC SCHAEFFLER és a Siófok KC. Az első meccsen szeptember 27-én (ugyancsak vasárnap 15 órakor kezdődött) remek játékkal nyertünk 30–25-re a Hódosban, míg december 30-án Siófokon a Balaton-parti együttes győzött 35–33-ra.

Az április 11-én, vasárnap 15 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Siófok Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégcsapat kerül a legjobb négy közé. A találkozót nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de élőben közvetíti a Debrecen Televízió és online is nézhető lesz a  Debrecen Televízió YouTube csatornáján.

Támogatóink