Az esélytelenség esélye

Szombaton, a vesztett pontok alapján harmadik helyen álló Siófok otthonában lép pályára a DVSC-TVP. A Balaton-parti együttes szeptemberben 30-21-re nyert a Hódosban, azaz minden ellenünk szól.

siofok_dvsc_behar_2016

Nincs bekalkulálva a két pont, egyértelműen a Siófok a meccs esélyese, úgyhogy teher nélkül léphetnek pályára a lányok. Esélytelenül, de nem feltartott kézzel, nem sansztalanul. A legfontosabb, hogy azt a mentalitást mentse át a csapat szombatra, amely legutóbb, a Fehérvár KC elleni hazai mérkőzésen két pontot ért. Aki látta a DVSC-TVP-FKC meccset az pontosan tudja, hogy a tökéletes játéktól nagyon messze voltunk, ám senki nem ismert elveszett labdát, minden játékos úgy küzdött, mintha az élete múlna a meccsen, s ez hozta meg a sikert.

Ez a mentalitás vezethet eredményre a Siófok otthonában is, s itt eredmény alatt nem feltétlenül pont, vagy pontok begyűjtésére gondolunk. Ott kell lenni a hazaiak nyakán, várni a lehetőségre, megtenni mindent, ha pedig ott a sansz, akkor lecsapni rá. Ez a szombati feladat.

Hosszas ünneplésre amúgy sem volt lehetősége a Loki játékosainak, hiszen hétfőn délelőtt már kőkemény erőfejlesztő edzés várt a csapatra. A kézsérülés miatt a labdás gyakorlásokat kihagyó Siska Pálmán kívül mindenki egészséges, mindenki készül az újabb meccsre. Amely egyben bizonyítási lehetőség is a lányok számára, hiszen a szeptember végi, kilencgólos hazai vereség után akad törleszteni való. Akkor egy komoly betegséghullám után fásultan játszott a csapat, most erről szó sem lehet.

A Siófoknak is akad rendbe tenni valója, hiszen az alapszakasz harmadik helyére pályázó együttes az elmúlt hétvégén döntetlent játszott az MTK otthonában, előtte pedig mindössze egy góllal verték a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljait. A Siófok számára létfontosságú a két pont megszerzése, de ehhez a debreceni lányoknak is lesz néhány szava.

Támogatóink