Csütörtökön nekivágunk!

A Szt. István SE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzéssel rajtol a 2019/20-as női kézilabda bajnokság.

Csütörtökön 18 órakor az újonc Szt. István SE albérletében, a Monori Városi Sportcsarnokban kezdi meg az új szezont Köstner Vilmos csapata.
„A felkészülés nyolc hete úgy telt, ahogy elterveztük, azaz szakmailag, közösségépítésben, és a felkészülési meccsek tekintetében is megvalósult, amit elgondoltam – fogalmazott Köstner Vilmos, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – A csapat jó állapotban tért vissza a szabadságról, s a mögöttünk hagyott időszakban sokat javult a játékosok erőállapota és technikai tudása. A három új játékos beépítése is jól halad, hasznos tagjai lesznek a DVSC-nek. Célunk a nemzetközi kupaszereplés kivívása, ami reális és megvalósítható.

A csütörtöki rajton az újonc Szt. István SE lesz a DVSC SCHAEFFLER ellenfele. Miként sikerült feltérképezni a riválist?
„Nem igazán tudtunk felkészülni az ellenfélből, hiszen ez lesz az első tétmeccsük, emellett kevés felkészülési találkozón léptek pályára – folytatta Köstner Vilmos. – Konkrét anyagunk nincs róluk, ám az elmúlt két szezonban, a Nyíradony edzőjeként megismertem őket. Ez akkor is hasznos lehet, ha tudjuk, hogy a keretben akadtak változások. Tudom, hogy az első osztályú bemutatkozás milyen nagy esemény egy csapat életében, anno én is átéltem a Derecske edzőjeként. Mi akkor a hazai bemutatkozó meccsünkön legyőztük a Ferencvárost, remélem most nem születik ekkora meglepetés. Tisztában vagyok vele, hogy ellenfelünk motivált lesz, s bízom benne, hogy játékosaink is átérzik a mérkőzés jelentőségét.”

A DVSC SCHAEFFLER keretéből a rajton hiányzik majd Borgyos Panna, akinek a Kisvárda elleni idegenbeli edzőmeccsen tört el a kézközépcsontja. Bár Panna már részt vesz az edzéseken, de rá néhány hétig nem számíthat a szakmai stáb.

A Szt. István SE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik Monoron, a Városi Sportcsarnokban (Monor Balassi Bálint utca 25.) A találkozót Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta vezeti majd.

A meccset élőben közvetítjük a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján.

Támogatóink