Egy hét közös munka a győriekkel

Az Audi ETO KC öt játékosa ezen a héten a DVSC SCHAEFFELR együttesével közösen készül. Az első közös edzést Ambros Martin vezényelte, ahol a főszerepet a védekezés kapta.
 

A Rába-parti együttes keretének jelentős része a tokiói olimpián szerepel, mindössze öt felnőttjátékos – a francia kapus, Laura Glauser, a dán Anne Mette Hansen, a román beállós, Crina Pintea, illetve két magyar Fodor Csenge és Faluvégi Dorottya – kezdte meg a klubnál a felkészülést. Az erőnléti munkát természetesen így is el tudják végezni, ám a labdás gyakorlásokhoz ez a létszám nagyon szűkös. Éppen ezért vetődött fel, hogy ezt a hetet a győri ötös (plusz Ambros Martin vezetőedző) Debrecenben tölti, hogy a DVSC SCHAEFFLER együttesével közösen gyakoroljon. Az ETO kézilabdázói már hétfőn a DESOK-ban edzettek.

„A Győr keresett meg minket, s mivel a két klub között jó a kapcsolat, örömmel mondtunk igent – beszélt a közös munkáról vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán. – Az előző hetet Mosonmagyaróváron töltötték, most pedig velünk gyakorolnak. Az erőnléti munkát Debrecenben is külön végzik el, nekik az a legfontosabb, hogy csapatszintű labdás edzéseken vegyenek részt. Mindenképpen hasznos lesz ez a néhány nap, hiszen a játékosok új impulzusokat kapnak, színesíti a közös munka a felkészülést. Ambros Martinnal megosztjuk a munkát, lesz olyan edzés, amelyet ő fog tartani, főként védekezési gyakorlatokat vezényel a kiváló spanyol szakember, amely azért is jó, mert a két klubnak alapjaiban hasonló a védekezése. Minőségi játékosokkal gyakorolhatnak együtt a mieink, abszolút beleillik a képbe, amit együtt csinálunk, segítjük egymást. Nálunk is vannak hiányzók, Bordás Réka és Vámos Petra szintén ott van Tokióban, két fiatal játékosunk az ifi Eb-re készül, Kovács Annát pénteken műtötték, Arany Rebeka pedig a pénteki felkészülési meccsen szenvedett kisebb vállsérülést, így egyáltalán nem extrém a közös edzéskeret létszáma, nem vagyunk olyan sokan, ami a minőség rovására menne. Abban bízom, hogy olyan hetet töltünk együtt, amely mindkét csapatnak hasznára lesz az előttünk álló szezonban.”

Támogatóink