HÓDOS 45: EZ TÖRTÉNT FEBRUÁRBAN

Idén augusztusban lesz 45 éves a DVSC kézilabdacsapatának otthona, a Hódos Imre Rendezvénycsarnok. Ennek apropóján minden hónapban felelevenítjük, hogy az elmúlt négy és fél évtizedben, az adott időszakban mi is történt a csarnokban.

Fotó: Arcanum adatbázis/HBM Napló

Mivel januári visszatekintőnk nagy részét „kisajátították” a csarnokban játszott legendás DVSC kézilabda kupacsaták, februári visszatekintőnkben nagy önmegtartóztatásról tanúbizonyságot téve igyekeztünk más eseményekre fókuszálni.

Mindjárt a csarnok fennállásnak első februárja, az 1977-es, jeles teniszeseményt hozott a falak közé, 4-én magyar–lengyel Király Kupa-meccset rendeztek itt. A Taróczy Balázs-Szőke Péter duó a két egyest és a párost is megnyerve verte a tartalékos vendégeket, melynek kapcsán így összegzett a korabeli helyi napilap. „Reméljük, hogy a Király Kupa debreceni rendezvénye érlelő lökést adott megyénk teniszsportjának!” A legendás tv-riporter, Vitray Tamás is nyilatkozott a Naplónak, s megjegyezte: „Nagyszerű a teniszezésre az új debreceni sportcsarnok!”

Tenisz után popzene, február 25-én, az Apostol együttes adott hangversenyt a csarnokban, csoda, hogy ki nem dőltek a falak!

A Király Kupa egy év múltán is visszatért, 1978-ban egyenesen a döntőt rendezték itt, s ebből az alkalomból — a műanyag borítású pályán — teniszhetet rendeztek a sportcsarnokban. Volt itt meghívásos egyéni verseny tíz női és 14 férfi teniszező részvételével, majd jött a mindent felülmúló Hajú Bihar Megye–Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye viadal. Az eseménydús hónapba még belefért az ifjúsági, serdülő és újonc asztaliteniszezők vidékbajnoksága, a küzdőtéren felállított 12 asztalon, s egy Magyarország–Nagy Britannia női válogatott tornászviadal, melyen bemutatkozott a legjobbak között Antal Mária, a DEAC 14 esztendős tornásza is.

1992 februárjában a DVSC NB I-es női röplabda-szakosztályának sportolói és vezetői fordultak a Loki kézicsapatának szurkolóihoz egy felhívásban „Csapatunk jelenleg az NB 1 negyedik helyén áll és ha az utánpótlásra gondolunk, még ennél is szebb reményeink lehetnek, de ehhez a szurkolók segítségére is szükség van. Február 8-án, szombaton délután fél egytől a Hódos Imre sportcsarnokban sorsdöntő mérkőzést játszunk a harmadik helyen álló BVSC ellen. Ahhoz, hogy jól szerepeljünk, a B-közép hathatós támogatására is szükségünk lenne most. Ezért minden tagját tisztelettel meghívjuk e találkozóra. Reméljük, megszeretik sportágunkat és máskor is eljönnek mérkőzéseinkre, hogy biztatásukkal még szebb álmokat válthassunk valóra!” Nos, talán a felhívásnak is köszönhetően félezer néző gyűlt össze a Hódosban és végül drámai, ötszettes csatában diadalmaskodtak a debreceni lányok!

Az 1990-es évek februárjaiban visszatérő program volt a Hódosban a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny. Talán az 1993-as viadal volt a legextrémebb, ekkor ugyanis az elődöntők szüneteiben, illetve a rendezvény végén a Foxi-Boxi Sportegyesület topless boksz- pankrációját láthatta a nagyérdemű.

Nézzünk egy sportmentes rendezvényt 1994-ből. Február 24, és 27.  között „Üzlet – Játék – Lehetőség”– címen a Hódosban rendezték a II. NEMZETKÖZI JÁTÉKAUTOMATA- KIÁLLÍTÁS ÉS -VÁSÁR-t. Az 1998-as február legérdekesebb nem kézis-eseménye a 45 általános iskolás tornászcsapat részvételével megrendezett országos tornászverseny volt a Questor Kupáért.

Ki ne emlékezne a Loki focistáinak első kiemelkedő eredményére, az 1999-es Magyar Kupa-győzelemre. Nos, egy kis része ebben is volt a Hódosnak. A februári extrám időjárás miatt ugyanis több edzést is a csarnokban tartott meg a legendás mester, Garamvölgyi Lajos.

Támogatóink