Junior válogatott érkezik

Román Dorinával kötött profi szerződést klubunk. A 17 éves tehetséges átlövő három évvel ezelőtt a Debreceni SC SI-ből került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, most a DVSC-TVP-hez tér vissza a városba.

Román Dorina Gyöngyösön született, innen került hatodikos korában Debrecenbe, s lett a DSC-SI kézilabdázója. Tehetségére a NEKA-nál is felfigyeltek, a középiskolát már az Akadémia keretein belül kezdte el, így nyáron már profi játékosként térhet majd vissza a cívisvárosba.

– Jól éreztem magam Debrecenben örömmel térek vissza abba a városba, amely a második otthonomnak számít – mondta honlapunknak Dorina. – Sokat tanultam az Akadémián, ahol Bohus Bea, Hajdu János, ifj. Kiss Szilárd és Dr. Woth Péter voltak az edzőim. A Lokinál is majdnem mindenkit ismerek, a DSI-nél Vida Gergő mellett Márián Blankával is dolgoztam együtt. Amikor a Magyar Kupa négyes döntője előtti héten a DVSC-nél voltam felmérésen, mindenki nagyon kedves volt velem, nem hiszem, hogy gond lesz nyáron a beilleszkedéssel.

Dorina tagja volt a szkopjei Eb-selejtezőről a kontinensbajnokságra kijutó magyar junior válogatottnak. A NEKA NB I-es junior csapatában – amely százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot – ő a házi góllövőlista második helyezettje 67 találattal, míg az Akadémia NB I/B-s felnőtt együttesében, szintén másodikként legjobb lövőként 69 találatot jegyez.

Támogatóink