Kedden Dél-Korea ellen játszunk

A tervezettnél 45 perccel korábban, kedden 16 óra 45 perckor kezdődik Gyöngyösön a szezon első felkészülési meccse.

Nem mindennapi ellenféllel találkozik a DVSC SCHAEFFLER együttese kedden délután, s ez még akkor is igaz, ha Dél-Korea válogatottja nem most van a csúcson. A kétszeres olimpiai aranyérmes (1988, 1992), „örökös” Ázsia bajnok (az eddig 17 kiírásból 14-et Dél-Korea nyert) a legutóbbi, németországi világbajnokságon a 13. helyen végzett. A fizikailag gyengébb felépítésű ázsiai kézilabdázók a gyors lábmunkára építik játékukat, stílusuk az európai játékosok számára szokatlan, kellemetlen. Éppen ezért is lehet, hasznos és tanulságos a keddi találkozó, melyet a Gyöngyös Városi Sportcsarnokban játszik csapatunk a Magyarországon edzőtáborozó koreai válogatott ellen.

Igaz, a keddi DVSC SCHAEFFLER még korántsem lesz teljes, hiszen a keret egy része nem léphet pályára. A hiányzók sorát kezdjük három friss junior Eb-aranyérmesünkkel, Arany Rebeka, Szabó Dóra és Vámos Petra erre a hétre szabadságot kapott. Következnek a felnőtt válogatott kerettel Törökországban edzőtáborozó játékosaink, Bordás Réka, Karnik Szabina és Tóvizi Petra. Elke Karsten a Pán-Amerikai Játékokon szerepel az argentin válogatottal. Beállósból van a legnagyobb hiány, ezért a falban az ifi Final4 bronzérmes, Kelemen Gréta próbálja megnehezíteni az ázsiaiak életét.

A DVSC SCHAEFFLER egy héttel később, már a balatonboglári edzőtáborban lép újra pályára, s ott már jelentősen nagyobb lesz Köstner Vilmos merítési lehetősége, hiszen akkora reményeink szerint Elkén kívül mindenki bevethető lesz.

Támogatóink