Komoly büntetés a rossz rajt következménye

Azonnali és érzékelhető változásokra volt szükség a két váratlan vereség után.

A csalódást keltő bajnoki rajt után a DVSC Kézilabda Kft. vezetése, a szakmai stáb tagjai és a játékosok csütörtökön leültek beszélni a csapat helyzetéről. Abban mindenki egyetértett, hogy a pályán nyújtott teljesítmény és az eredmények nem méltóak a klub hagyományaihoz és hogy a keret ennél sokkal többre hivatott.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a csapat első két fordulóban nyújtott teljesítménye után a következő döntést hozta: a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is egy havi munkabérüknek megfelelő összegű pénzbüntetéssel sújtotta, amelynek kifizetésére haladékot kaptak október 10-ig. Annak végrehajtása csak rajtuk múlik, amennyiben az addig lejátszott öt bajnoki mérkőzésen nyújtott szakmai színvonal, a pályán tanúsított hozzáállásuk és sportteljesítményük nagymértékben javul, és ez a mérkőzések eredményében is megmutatkozik, úgy a klub a pénzbüntetést arányosan mérsékli, vagy akár teljesen mellőzi.

„A büntetés mértéke legalább olyan drasztikus, mint amilyen megdöbbentő volt az első két meccsen nyújtott teljesítmény – mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – A tegnapi megbeszélésen tapasztaltak alapján úgy gondolom, abban mindannyian egyetértünk, hogy azonnali és érzékelhető változásokra van szükség, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Csak a csapat képes egységesen megoldani ezt a helyzetet, és mivel én egyrészt maximálisan bízom ebben a csapatban, másrészt pedig egy vezetőnek nem csak a sikerekből, de a sikertelenségből is ki kell vennie a részét, így azt mondtam a csapatnak, hogy a büntetést magamra nézve is érvényesnek tartom. Hiszem azt, hogy ez a lépés felrázza a csapatot és elindítja azon az úton, amelyre hivatott ebben a szezonban. Köszönjük a szurkolók türelmét és azt, hogy mellettünk állnak! Mindörökké Hajrá Debrecen!”

Támogatóink