DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Új helyszín, régi ismerősök

Szombaton először lép pályára a DVSC SCHAEFFLER az MTK-Budapest új otthonában, a 17. kerületben. Budapesten mindig kiélezett meccseket játszunk a kék-fehérek ellen, reméljük ezúttal mi örülhetünk a hatvan perc végén.

 

Az MTK évekig szerepelt albérletben a Népfürdő utcai legendás Elektromos Sportcsarnokban, majd az elmúlt szezonban a Vasas Fáy utcai csarnokában volt a hazai pályája. Mindkét helyszínről akadnak kellemetlen emlékeink, hiszen az évek során az MTK többször is megtréfálta csapatunkat. Reményeink szerint a kék-fehérek új otthonában, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban több sikerben lesz részünk.

Az biztos, hogy sok ismerőssel találkozhatunk szombaton, hiszen a fővárosiaknál négy debreceni kötődésű játékos is szerepel. Az MTK házi góllövőlistáját 33 góllal vezető Pál Tamara a DSI-ben kezdett el kézilabdázni, innen került Győr és Mosonmagyaróvár érintésével Budapestre. A listán második (23 gól) Kekezovity Annát még leánykori nevén, Anna Punykóként szerette meg a debreceni publikum. Punya 2016 és 2019 között három szezont töltött a Lokinál. 71 tétmeccsen 241 alkalommal volt eredményes. Román Dorina egy szezont töltött el klubunknál, míg az MTK jelenlegei csapatkapitánya, Dakos Noémi a DVSC-ben nevelkedett, innen került előbb Vácra, majd a kék-fehérekhez.

A debreceni kerethez hétfőn csatlakozott Mariana Costa, aki a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságon aranyérmes brazil válogatottban játszott. A lányok kedden délután közös edzést tartottak a DEAC férfi ifjúsági csapatával, ahol kétkapus játék is szerepelt a programban.

Az MTK-Budapest elleni idegenbeli mérlegünk éppen 50 százalékos. A 12 eddigi találkozóbal hatot-hatot nyert mindkét csapat. Reméljük, a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen – melyet a klub hivatalos YouTube-csatornáján (MTK Budapest – DVSC SCHAEFFLER – YouTube) élőben közvetítünk – felénk billen a mérleg.

 

Támogatóink