Vállalható vereség

Remek hangulatú meccsen tíz góllal nyert a Győr elleni aranymeccsre készülő Ferencváros a Hódosban.

Fullasztó hőségben, remek miliőben vágtak neki a csapatok a magyar első osztály egyik legnagyobb hagyományú párharcának. Jól kezdett a DVSC-TVP, 3–1-re vezettünk, ám a Fradi nagyobb sebességi fokozatra kacsolt, s hamar fordított. Szép gólokat láthatott a közönség, Sirián Szederke kétszer is a kapunak háttal állva, svédcsavarral talált be a remeklő Bíró Blanka kapujába. A zöld-fehéreknél Marija Jovanovics volt a vezér az első félidőben, a montenegrói átlövőnek komoly érdeme volt abban, hogy hatgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Fradi.

Fordulás után sem vett vissza a tempóból a Ferencváros, a 39. percben már tízgólos volt a fővárosi csapat előnye (12–22). A DVSC-TVP azonban nem omlott össze, tovább harcoltak a lányok. Arna Síf Palsdottír tarthatatlan volt a falban, így nem nőt tovább a vendégek előnye. A hajrában a fiatalok is bizonyítottak, Román Dorina magabiztosan lőtte be a hétmétereseket, az utolsó percekre a kapuba álló Szabó Dóra pedig két szép védéssel tette le a névjegyét a rangadón.
A Győr elleni szerdai aranymeccsre készülő Ferencváros magabiztosan nyert, ám a vereség ellenére a Loki játékosainak sincs szégyenkezni valója, s ezt a közönség is értékelte, hiszen a szurkolótábor hosszasan ünnepelte a lányokat

DVSC-TVP FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24–24 (9–15)
Debrecen, 1400
néző. Vezette: Andorka, Hucker
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Hajduch 2, Grigel 2, SIRIÁN 2, Deszpotovics5, Vantara-Kelemen. Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), Zamfirescu, Csáki 5 (4), Hársfalvi, Tóvizi, Román 2 (2), PÁLSDÓTTIR 5, Pénzes. Edző: Vida Gergő
FTC: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 4, VAN DER HEIJDEN 5 (3), Szucsánszki 1, SNELDER 5, JOVANOVICS 4, Schatzl 3Csere: Hadfi (kapus), Szekeres 1, Kovacsics, Pena, Faluvégi, Hornyák D. 2, MÁRTON 2, Mészáros R., HÁFRA 7. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–1. 10. p.: 3–5. 17. p.: 5–9. 25. p.: 8–13. 34. p.: 11–18. 39.p.: 12–22. 46.p.: 17–25. 50.p.: 18–29. 53.p.: 19–31.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Vida Gergő: – A helyzeteink megvoltak, csak nem nagyon sikerült belőni ezeket. Összességében ez az eredmény a realitás. Nagy sebességkülönbség van a két csapat között.
Elek Gábor: – A nagy meleg rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A védekezésünkben akadtak pontatlanságok, ennek nem örülök, mindegyik hiba igazából koncentrációs probléma volt. Tíz góllal nyerni a DVSC-TVP otthonában mindenképp pozitív. Szerdán dől majd el valószínűleg a sorsunk.

Támogatóink