EZ DEBRECEN!

Elképesztő csatában a fantasztikus hangulatú Hódosban szakadt meg a norvég Sola makulátlan sorozata.

Arról, hogy mi történt szombat este a Hódosban, sok mindent elárul, hogy a Sola játékosai a meccs vége után öt perccel visszajöttek az öltözőből, hogy nézzék a debreceni szurkolótábor és a csapat közös ünneplését. Az EHF EL csoportkörében a Sola HK eddig kilenc mérkőzést játszott, s az összeset megnyerte. A tizediket elveszítette a norvég csapat…

Pedig nehéz hetünk volt, nagyon nehéz. Planéta Szimonetta, Mariana Costa, Bordás Réka és Kácsor Gréta egész héten betegeskedett, először pénteken tudtak a csapattal gyakorolni. Szimó azt mondta a pénteki edzés után, hogy megpróbálja, majd meglátja mennyit bír.

Így a többiekre jutott több teher. Mitagadás, elbírták! Hámori Konszuéla például legjobb debreceni meccsét produkálta…

De ne szaladjunk ennyire előre! Knutsen góljával indult a fantasztikus hangulatú csoportrangadó, Vámos Petra egy duplával válaszolt, majd Füzi-Tóvizi Petra és Hámori Koni következett, 4–1-re vezettünk. Kapaszkodott a Sola, s ebben az is segítségükre volt, hogy kihagytunk két büntetőt. Aztán az első belőtt hetesünkkel 10–6-ra vezettünk, miközben az emberhátrányunkat megnyertük egy nullra. Sajnos a félidő hajrája nem a miénk volt, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Az északiak kezdték jobban a második játékrészt, 13–15-nél éppen aggódni kezdtünk volna, amikor valami megváltozott. A SZUD megduplázta a hangerőt, a lányok pedig beindultak. Repesztettünk egy 7–1-es sorozatot, Hámori Koni egészen kiszorított helyzetből lőtt Duijndam lába között a hálóba, ezzel lett 20–16. Ide! 13–15-ről!

Sajnos, ezután majd’ hét percig nem lőttünk gólt, visszajött a Sola, de ekkor sem roppantunk meg. Koni negyedik góljával ismét kettővel vezettünk, Szimó háromra növelte a különbséget, s bár a Sola még visszajött kettőre, villant Szimó és Bordás Réka, nyertünk 25–21-re.

És kezdődhetett az ünnep, amelyre a pályát egyébként vastaps kíséretében elhagyó vesztes is kíváncsi volt.

A Sola kilenc győztes EL-csoportmeccs után vesztesen hagyta el a pályát, mi pedig megszereztük harmadik győzelmünket a C-csoportban.

Ez Debrecen!

DVSC SCHAEFFLER– SOLA HK (norvég) 25–21 (13–13)
Debrecen, 2100 néző. V: Hatipoglu, Simsek (törökök)

DEBRECEN: GABRIEL – Töpfner 4 (4), HÁMORI 4, Kácsor 3, FÜZI-TÓVIZI 4,Vámos P. 3, Vámos M.Csere: GIEGERICH (kapus), BORDÁS 2, Planéta 3, Szabó Nina, Petrus, Costa 2. Edző: Szilágyi Zoltán
SOLA: DUIJNDAM – Magnussen 3, Seierstad 1, KNUTSEN 4, Wolff, Rushfeldt 4,BERLAND 4. Csere: Fröland (kapus), BARKA, Holgersen, Kristiansen 4 (3),Haugseng 1, Ravndal. Edző: Steffen Stegavik

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–1. 13. p.: 8–5. 18. p.: 10–6. 27. p.: 13–12. 33. p.: 13–15. 42.p.: 17–16. 52.p.: 21–20.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3.

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok a csapatomra, a küzdeni tudásra. Pénteken tudtunk először készülni ezzel a csapattal, amivel pályára léptünk. A védelem rendben volt, de meg kellett nyernünk ezt a találkozót, ez sikerült, nincs hiányérzetem, örülök a sok jó egyéni teljesítménynek is.
Steffen Stegavik: – Betegség miatt nem volt balkezes játékosunk, de még így is az utolsó öt percig partiban voltunk. Jó meccset láthattunk, melynek a hajráját a Debrecen bírta jobban, így pedig egy különleges atmoszférájú csarnokban szenvedtünk vállalható vereséget.

Támogatóink