Jön a Keleti El Classico

Pénteken 18 órakor a Békéscsaba ellen játssza első hazai bajnoki meccsét a DVSC SCHAEFFLER. Hatalmas érdeklődés előzi meg az ősi riválisok csatáját.

„A Keleti El Classico mindig különleges” – fogalmazta meg a lényeget Triffa Ági, amikor rádiós kollégánk Makranczi László kérdezte a pénteki mérkőzésről. Nos, ha valaki, akkor a kiváló kapus valóban jól ismert a Loki–Csaba meccsek hangulatát, hiszen mind a két oldalon volt része benne.

A viharsarkiak hazai győzelemmel kezdték a 2018/19-es bajnokságot, a Budaörs együttesét múlták felül 31–29-re.
„A csabaiak megnyerték az első meccsüket, s ez biztosan jó hatással lesz rájuk, mi viszont nagyon várjuk, hogy kijavíthassuk a siófoki vereséget – mondta Varsányi Nóra, utalva a számunkra rossz emlékű Balaton-parti nyitányra. – Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, más ellenféllel, más közegben. Nekünk nagyon sokat számít a szurkolóink által teremtett hangulat, s én annak is örülök, hogy a hírek szerint sokan érkeznek Békéscsabáról, mert így lesz igazán rangadó hangulata a meccsnek. Számunkra most kezdődik a bajnokság, s pénteken mindenképpen a győzelem lesz a célunk!”

Akinek szabad a délutánja, annak érdemes lesz korábban elindulnia a Hódosba, mert a DVSC – Békéscsaba meccsek sora már délután kettőkor, a két ificsapat találkozójával megkezdődik. Erre a találkozóra még nem kell jegy, ám a 16 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER – Békéscsabai ENKSE serdülő meccset már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. Pénztárnyitás 15 óra 45 perckor lesz.

A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, így a játék megzavarására alkalmas zajkeltő eszközöket – gázkürt, duda, síp, vuvuzela, stb… – TILOS behozni! A mesterséges zajkeltő eszközök közül kizárólag dobot lehet a nézőtérre bevinni! A nézőtérre bármilyen folyadékot, ételt behozni TILOS! A kiemelt kockázatú eseménynek megfelelően a rendezők belépéskor átvizsgálják a nézőket, hogy ne kerülhessen bevitelre semmilyen tiltott tárgy, és olyan anyag, amely erőszakos, a mérkőzés biztonságos lebonyolításához kötődő cselekményekhez felhasználható. A találkozó biztonsági besorolása miatta az esetleges rendbontások kiszűrése érdekében a beléptetésnél és a mérkőzés idején a csarnokban videofelvétel készül.

A 18 órakor kezdődő mérkőzés két játékvezetője Hargitai Gábor és Markó Gábor lesz!

Támogatóink