Nagy szükség lesz a szurkolók segítségére

Szombaton este nyolc órakor a norvég Sola HK együttesét fogadja a DVSC SCHAEFFLER az EHF Európa Liga negyedik fordulójában.  A továbbjutás szempontjából sorsdöntő csata előtt két nappal csapatunk vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt kérdeztük.

Nem volt sétagalopp a január a debreceni kézilabdázók számára, hiszen 22 nap leforgása alatt hatszor léptek pályára, ráadásként viszontagságos repülőút vezetett Norvégiába, oda-vissza 14 órás buszút Kaproncára, s a budapesti út a Fradi elleni meccsre már csak hab volt a tortán.

„Erős sorozatterhelés közepén van a csapat, s ez sokat kivesz a játékosokból – fogalmazott a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője, Szilágyi Zoltán. – Persze készültünk erre, de megnehezíti a dolgunkat, hogy két kulcsjátékosunk, Hornyák Dóra és Jovovics Jovana sérülés miatt hosszú időre kiesett, így a többiekre nagyobb teher hárul, így természetesen jobban elfáradnak, nehezebben regenerálódnak. Az Európa Liga-csoportkör végéig már nem lesz bajnoki meccsünk, így koncentrálhatunk a sorozat második felére, hiszen szeretnénk bejutni a negyeddöntőbe.”

A Sola ellen idegenben hektikus meccset játszott a csapat, a gyenge első félidő után 12 perc alatt egyenlítette ki hatgólos hátrányát a Loki, majd ötgólos vereség lett a vége.

„Mindenképpen szeretnénk a kint elkövetett hibákat kijavítani – folytatta a Loki vezetőedzője. – Fontos lenne, hogy idehaza jobban kezdjük a mérkőzést, mint legutóbb Norvégiában és a végjátékunk sem úgy sikerült idegenben, ahogy terveztük. A leglényegesebb talán, hogy a Rinka Duijndam elleni párharcokat megoldjuk, hiszen a Sola holland válogatott kapusa nagyon sok ziccerünket hárította. Reméljük a hatosfalas védekezésünk is hatékonyabb lesz, mint az első meccsen, s az északiak gyors játéka ellen fontos lesz a visszarendeződés. Azt kell elérnünk, hogy hasonlóan a kinti meccs második félidejének elejéhez rájuk erőltessük a mi játékunkat, a mi sebességünkön folyjon a meccs. Akadnak problémáink, hiszen Hornyák Dórán és Jovovics Jovanán kívül is voltak sérültjeink és beteg játékosaink. Szombaton a győzelem a legfontosabb, mindenképpen itthon kell tartanunk a két pontot, s ehhez minden eddiginél nagyobb szükségünk lesz szurkolóink támogatására! A debreceni közönség nagyon sokat segített a Nyköbing ellen és a múlt heti két hazai bajnokinkon is.”

Támogatóink